Ο Γιώργος Παπανδρέου… πλασιέ της ψυχαγωγικής κάνναβης

Ζήτησε αποποινικοποίηση για να μην παραμένει «στα χέρια μιας μαφίας και μιας παραοικονομίας»

Οι παλιές κακές συνήθειες δεν ξεχνιούνται. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, πέραν της διεκδίκησης της επιστροφής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έφερε μαζί του τις γνωστές προκλητικές θέσεις του. Παλαιόθεν θιασώτης της αποποινικοποίησης της κάνναβης, την οποία είχε υπερασπιστεί ακόμα και από το βήμα της Βουλής, επανήλθε χθες, μέσω των ερτζιανών, κάνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα: ζήτησε την αποποινικοποίησης και της ψυχαγωγικής κάνναβης!

Η απίστευτη τοποθέτησή του έγινε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε: «Η κάνναβη θα έπρεπε να αποποινικοποιηθεί. Είναι τραγικό ότι όλα αυτά τα αφήνουμε στα χέρια μιας μαφίας και μιας παραοικονομίας. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα με τη φαρμακευτική κάνναβη, διότι έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις σε διάφορες ασθένειες. Η ψυχαγωγική κάνναβη πρέπει να αποποινικοποιηθεί. Η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα από την παραγωγή και την πώληση, αλλά με έλεγχο» είπε, προκαλώντας πολλά ερωτήματα και απορίες για το σκεπτικό του και τα επιχειρήματα που το συνοδεύουν.

Και ο κ. Παπανδρέου δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Διατύπωσε ακόμα μία… προχωρημένη πρόταση, που αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα το facebook. Τι είπε; Ούτε λίγο ούτε πολύ, «να είμαστε όλοι μέτοχοι στο facebook». Οπως ανέφερε, «εφόσον εγώ δίνω τα δεδομένα μου, γιατί να μην έχω ένα κομμάτι κέρδους από την επεξεργασία τους;», ενώ έθεσε επί τάπητος το ενδεχόμενο να κάνει η Ευρώπη «μία πλατφόρμα των πολιτών».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, «οι πλατφόρμες του facebook έχουν μία τεράστια εξουσία, μεγαλύτερη από τα κράτη. Έχουν μία συγκεντρωτική εξουσία και αυτή είναι μία υπονόμευση της δημοκρατίας». Όσον αφορά τη διαχείριση δεδομένων, ο πρώην πρωθυπουργός, αφού μίλησε για τις δύο σχολές που υπάρχουν, αυτή της Κίνας που υποστηρίζει πως τα data ανήκουν στο κράτος και αυτή των ΗΠΑ που υποστηρίζει πως ανήκουν στις πολυεθνικές, κατέληξε πως υπάρχει και η άποψη της αυτοδιαχείρισης των δεδομένων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα