Ο Οικονόμου ομολόγησε ότι δεν απέδωσε το μέτρο του αναγκαστικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς

Γκρέμισε το αφήγημα της υποχρεωτικότητας

Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας συνιστά η κυνική παραδοχή του Γιάννη Οικονόμου ότι το αυταρχικό και αχρείαστο μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς δεν απέδωσε. «Η πραγματικότητα είναι ότι η υποχρεωτικότητα εκεί δεν σου απέδωσε μείζονα πράγματα» ανέφερε επί λέξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πλήττοντας με τον πιο σαφή τρόπο το αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου -αλλά και του ίδιου του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη- περί επιτυχημένης πρωτοβουλίας εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία δήθεν απέδωσε καρπούς.

«Εδώ που τα λέμε και η ιστορία του μέτρου στους υγειονομικούς τι σου έδωσε; Παρά το γεγονός ότι εκεί κανείς δεν αμφέβαλε ότι πρέπει να γίνουν, επιβάλαμε και μέτρα, τους κόπηκε και ο μισθός. Υπάρχει κόσμος εκεί που επιμένει, είναι χωρίς μισθό 2-2,5 μήνες πόσο είναι, και παρ’ όλα αυτά δεν πάνε να εμβολιαστούν» πρόσθεσε ανερυθρίαστα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της μαραθώνιας συζήτησης στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης έχει επιμείνει πολλάκις πως «έχει αποτελέσματα η υποχρεωτικότητα», επικαλούμενος και τα σχετικά στοιχεία. Ο Γιάννης Οικονόμου την ίδια ώρα, αναφερόμενος στον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας, με αφορμή τη γνωστή δήλωση Σκέρτσου και τη συνεπακόλουθη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «δεν είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο». Ερωτηθείς δε από τους δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο νέου lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως δεν θα φτάσουμε σε ακραίου τύπου διλήμματα, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα να αντέξει το ΕΣΥ από το εν εξελίξει κύμα. «Στην ερώτηση τι θα γίνει άμα γίνει Αρμαγεδδών και πώς ορίζεται ο Αρμαγεδδών, δεν υπάρχει απάντηση» είπε σιβυλλικά. Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς ισχυρίστηκε πως «παρακολουθούμε την εσωκομματική διαδικασία», αλλά «δεν έχουμε καμία διάθεση ανάμειξης ούτε άμεσα ούτε έμμεσα». Εκτίμησε δε πως ο Αλέξης Τσίπρας «κοιτάει προς το ΚΙΝ.ΑΛ.», καθώς «θέλει να σιγουρευτεί ότι θα είναι δεύτερος με διαφορά από το τρίτο κόμμα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα