Ο Κυριάκος υπερηφανεύεται παρά τους 17.500 νεκρούς!

Ως πετυχημένος διαχειριστής της πανδημίας προσπάθησε να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Washington Post»

Επαίρεται και συγχαίρει τον εαυτό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, όταν ήδη μετράμε 100 νεκρούς καθημερινά, πάνω από 17.500 συνολικά και 600 διασωληνωμένους την ημέρα. Με αυτά τα δεδομένα πρόκειται για αποθέωση του κυνισμού το να εμφανίζεται, σε συνέντευξη στην «Washington Post», σαν ένας από τους πλέον επιτυχημένους διαχειριστές της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του τα πήγε καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αν κοιτάξετε τις επιδόσεις μας από την αρχή της πανδημίας, τα πήγαμε καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που αποτέλεσε έκπληξη, δεδομένου ότι είχαμε ένα σχετικά υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Σήμερα το 90% των ατόμων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης παραδέχεται, με τον ίδιο κυνισμό, ότι η κυβέρνησή του υποχρηματοδοτεί το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, γεγονός που, σύμφωνα με γιατρούς και νοσηλευτές, ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τους θανάτους, αφού υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και υποδομές. Η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ότι στις ΜΕΘ δεν υπάρχουν εντατικολόγοι και εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ, λόγω των αναστολών εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι ελλείψεις αυξήθηκαν κατακόρυφα. O κ. Μητσοτάκης στην ίδια συνέντευξη, ως… άλλος γιατρός και επιδημιολόγος, εκτίμησε για το 4ο κύμα της πανδημίας ότι βλέπουμε τώρα μία έξαρση, αλλά πιθανότατα η κορύφωση θα γίνει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Ωστόσο, και για την οικονομία εμφάνισε μία πραγματικότητα που μόνο αυτός βλέπει, καθώς είπε πως ανακάμπτει εντυπωσιακά και στόχος του είναι η Ελλάδα να γίνει το «success story» της ευρωζώνης…

Στη συνέντευξη η δημοσιογράφος της «Washington Post» Lally Weymouth ζήτησε με απανωτές ερωτήσεις από τον πρωθυπουργό να απαντήσει για την πρόσφατη θέσπιση νομοθεσίας κατά των fake news, ρωτώντας τον «γιατί το κάνει» και λέγοντάς του ότι «είναι λάθος, είναι μία ολισθηρή πλαγιά».

Επιπλέον του δήλωσε πως η ίδια προσωπικά διαφωνεί με τους αντιεμβολιαστές, αλλά δεν θα τους λογοέκρινε, με τον πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση να απαντά, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε ό,τι μπορεί να δημοσιευτεί, έτσι ώστε οι “ψευδείς ειδήσεις”, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, να μην έχουν υπερβολική έκθεση. Αυτό που κάνουμε είναι πολύ μετρημένο και πολύ έγκυρο. Είστε μία έμπειρη δημοσιογράφος. Θα λάβω σοβαρά υπ’ όψιν την παρατήρησή σας. Οσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, αυτό που κάνουμε είναι να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα