Η διοίκηση του «Παπανικολάου» επιβεβαίωσε τα προβλήματα που κατήγγειλαν οι χειρουργοί με εξώδικο

«Δεν έχουμε γιατρούς, στείλτε μας προσωπικό»

Ερώτηση στη Βουλή ετοιμάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για όσα αποκαλύφτηκαν από τη χθεσινή «δημοκρατία», με το εξώδικο των χειρουργών του «Παπανικολάου» στη διοίκηση του νοσοκομείου για τις εφημερίες σε Κλινικές Covid.

Όπως είναι γνωστό, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ορίσει να εφημερεύουν στις Κλινικές Covid, εκτός από πνευμονολόγους και παθολόγους, οι χειρουργοί και οι… οφθαλμίατροι, που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους γι’ αυτήν την απόφαση, ζητώντας να απαλλαχθούν από τις εφημερίες, γιατί δεν είναι η ειδικότητά τους και μπορεί να πεθάνουν στα χέρια τους ασθενείς με Covid, με αποτέλεσμα να έχουν στη συνέχεια οι ίδιοι οι γιατροί προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Από το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» κάλεσαν τους επικεφαλής των τμημάτων να καταθέσουν τις απόψεις τους πώς μπορούν να βγουν οι εφημερίες και υπήρξε επικοινωνία και με το υπουργείο Υγείας.

Το μήνυμα από το νοσοκομείο είναι: «Δεν έχουμε γιατρούς, στείλτε μας ιατρικό προσωπικό, γιατί αλλιώς πώς θα βγουν οι εφημερίες με τόσο φόρτο εργασίας και τόσα πολλά κρούσματα κορονοϊού;» Απάντηση από το υπουργείο δεν δόθηκε, ίσως ακόμη να το… σκέφτονται, τη στιγμή που αναγκάστηκαν να βάλουν ράντσα στους διαδρόμους κατά την εφημερία του νοσοκομείου, έστω και προσωρινά, γιατί μετά το τέλος αυτής τα μάζεψαν – μέχρι την επόμενη… Οι 36 χειρουργοί, πάντως, που έστειλαν το εξώδικο είναι αποφασισμένοι να το φτάσουν έως τα διοικητικά δικαστήρια, εάν δεν βρεθεί λύση και εάν ξαναμπούν στη λίστα για εφημερία σε Κλινική Covid. Ενδιαφέρον έδειξαν εκπρόσωποι δύο κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης, που επικοινώνησαν με γιατρούς της Θεσσαλονίκης και τη δραστήρια δικηγόρο τους Φωτεινή Παρίντα, η οποία έστειλε το εξώδικο στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», και έπεται συνέχεια…

Στα σημαντικά της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι αναμένεται μια έκτακτη σύσκεψη την προσεχή εβδομάδα, στην οποία θα βρίσκεται και μέλος της (θορυβημένης) κυβέρνησης, προκειμένου να συζητηθούν οι λύσεις που μπορεί να βρεθούν για την επάνδρωση της Κλινικής Covid του νοσοκομείου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα