Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Πλεύρη για το ΕΣΥ

Ο υπ. Υγείας «βλέπει» ότι όλα λειτουργούν ρολόι στο διαλυμένο σύστημα υγείας, ανοίγοντας την πόρτα της ιδιωτικοποίησης

Η κυβέρνηση όχι μόνο εγκληματεί συστηματικά, αδυνατώντας να προστατεύσει τους πολίτες από τον κορονοϊό και να διασφαλίσει ΜΕΘ για όλους τους ασθενείς που την έχουν ανάγκη -με τις καταγγελίες για ανθρώπους που διασωληνώνονται σε κοινούς θαλάμους να αυξάνονται καθημερινά-, αλλά ψεύδεται ασυστόλως και ανερυθριάστως, ισχυριζόμενη ότι όλοι οι ασθενείς καλύπτονται.

Επιχειρώντας να εξωραΐσει την πραγματικότητα, ο Θάνος Πλεύρης έκανε το μαύρο άσπρο, λέγοντας -από βήματος της Βουλής- ότι η κατάσταση είναι «διαχειρίσιμη» και πως όλοι οι πολίτες «λαμβάνουν τη θεραπεία που τους αναλογεί».

Κι όμως, την ώρα που στα δημόσια νοσοκομεία επικρατούν συνθήκες πολέμου, με ασθενείς να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, ο υπουργός Υγείας -διαψεύδοντας τις σχετικές καταγγελίες ακόμη και της ΠΟΕΔΗΝ- διαβεβαίωσε πως το ΕΣΥ παρέχει στους ασθενείς την καλύτερη θεραπεία.

«Διαχειριζόμαστε όλα τα περιστατικά τα οποία έρχονται lege artis, με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, με τη μεγάλη μάχη που δίνει το προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και όλοι οι Ελληνες να λαμβάνουν τη θεραπεία που τους αναλογεί» ισχυρίστηκε, ενώ πρόσθεσε: «Όλη η περιφέρεια, όλη η χώρα πιέζεται, αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο, αλλά παντού η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα».

Ο υπουργός ισχυρίστηκε μάλιστα ότι στο σύνολο οι ΜΕΘ «λειτουργούν πλήρως και με όλο το προσωπικό», δίχως ωστόσο να αναφερθεί στις πλείστες όσες καταγγελίες των γιατρών του ΕΣΥ. Ο Θάνος Πλεύρης επέμεινε πως οι νέες ΜΕΘ έχουν τις απαραίτητες εγκρίσεις, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην «κυριακάτικη δημοκρατία», η οποία αποκάλυψε πως η συντριπτική πλειονότητα των 700 νέων ΜΕΘ έγινε χωρίς την έγκριση των αρμόδιων Αρχών του υπουργείου Υγείας και δίχως να τηρούνται οι εθνικές και οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

«Έχουμε 1.300 κλίνες Εντατικής Θεραπείας αυτήν τη στιγμή που μιλάμε και συνεχώς αναπτύσσονται. Και είναι κλίνες Εντατικής Θεραπείας που έχουν γίνει με όλες τις εγκριτικές διαδικασίες από το υπουργείο Υγείας, λειτουργούν, έχουν το προσωπικό, έχουν όλη την τεχνική υποδομή και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» ισχυρίστηκε ψευδέστατα από το βήμα της Ολομέλειας.

Κατά τα λοιπά, ο Θάνος Πλεύρης έδωσε εκ νέου σήμα για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, λέγοντας «προφανώς θα υπάρξουν συμπράξεις με ΣΔΙΤ» και πως «το δημόσιο αγαθό της υγείας δεν πρέπει να το παρέχει μόνο το κράτος», ενώ υποστήριξε -απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης περί μη επίταξης του ιδιωτικού τομέα- ότι το σύνολο των κλινών του ιδιωτικού τομέα τελεί στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, αλλά για non Covid περιστατικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα