Αποχώρησε ο Βαρουφάκης! «Δεν θα νομιμοποιήσουμε την ομερτά»

Την αποχώρηση του ΜέΡΑ25 από τις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής για τις λίστες Πέτσα ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας πως δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει την «ομερτά», στηλιτεύοντας με αυτόν τον τρόπο το «γαλάζιο» μπλόκο στους μάρτυρες.

Το κόμμα ενοχλήθηκε από την άρνηση της Ν.Δ. να καλέσει μάρτυρες που είχε προτείνει η αντιπολίτευση, ενώ στο στόχαστρο βάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «παρωδία της συμπαιγνίας Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ». Το ΜέΡΑ25 υποστήριξε, ειδικότερα, πως το μείζον θέμα που θα έπρεπε να συζητηθεί στην εξεταστική είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ. «Το γεγονός ότι η ολιγαρχία ελέγχει πλήρως τα ΜΜΕ της χώρας δεν απασχολεί την κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε., αντιθέτως τη συμφέρει, αλλά κρίνοντας κι από τη λίστα μαρτύρων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφέρεται για το ιδιοκτησιακό καθεστώς» ανέφερε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ ο ίδιος, μιλώντας στην Ολομέλεια, είπε «καλέσαμε τους ιδιοκτήτες, απερρίφθησαν οι προτάσεις μας. Αποχωρούμε γιατί δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη θεσμική – κοινοβουλευτική ομερτά για τους ολιγάρχες». Να σημειωθεί πως το ΜέΡΑ25 είχε υπερψηφίσει τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, και στις πρώτες συνεδριάσεις εκπροσωπούνταν στην εξεταστική από τη βουλευτή Φωτεινή Μπακαδήμα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα