Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ

Αρνείται ότι προμήθευσε κόκα σε νεαρούς. Δεν λέει κουβέντα για το ερωτικό γαϊτανάκι της ανωμαλίας

Τον δρόμο της παραίτησης ακολούθησε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης – Κίμων Ευστρατίου, μετά την αποκάλυψη ότι «ψάρεψε» στο διαδίκτυο νεαρό για να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του, κάνοντας χρήση κοκαΐνης στο διαμέρισμά του στην Ηλιούπολη, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Ο 66χρονος δικαστικός λειτουργός, που ήταν πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Παρασκευή, ένα 24ωρο μετά τη σύλληψη έξω από το σπίτι του τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης με ποσότητα ναρκωτικών ενός 24χρονου Αλβανού, ενός 32χρονου από τις Φιλιππίνες και ενός 26χρονου Έλληνα, ο οποίος τον κατονόμασε ως τον προμηθευτή της κοκαΐνης. Στην επιστολή παραίτησής του επισημαίνει ότι αποχωρεί από το δικαστικό σώμα για την προάσπιση του κύρους του Συμβουλίου της Επικρατείας, αν και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται περί κατοχής κοκαΐνης.

Ο Παναγιώτης – Κίμων Ευστρατίου είχε αρχίσει την καριέρα του στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983. Προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Δεκέμβριο του 2019. Υπηρετούσε στο τμήμα που είναι αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριακών Συστημάτων του Συμβουλίου της Επικρατείας και γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Η υπόθεση της προμήθειας ναρκωτικών στους νεαρούς αποκαλύφθηκε εντελώς συμπτωματικά, από τον φρουρό του σπιτιού της πρώην προέδρου του ΣτΕ Μαίρης Σαρπ, που μένει στην ίδια πολυκατοικία με τον Π. Ευστρατίου, με τον οποίο διατηρεί και σχέση. Ο αστυνομικός είδε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νεαροί και τον έναν από αυτούς, τον 26χρονο Έλληνα, να πηγαίνει στο σπίτι του δικαστή.

Δέκα λεπτά αργότερα κατέβηκε από το σπίτι και σε έλεγχο που του έκανε βρήκε 0,59 γραμμάριο κοκαΐνη κρυμμένο στο εσώρουχό του. Όπως είπε ο νεαρός, του το είχε δώσει ο δικαστής. Ακολούθησε η προσαγωγή του 66χρονου δικαστικού λειτουργού στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, όπου ομολόγησε πως «ψάρεψε» τον 26χρονο μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά. Μάλιστα παραδέχτηκε ότι είχε κάνει «απειροελάχιστη» χρήση κοκαΐνης, έπειτα από πίεση του… παρτενέρ του!

Αντίθετα, ο 26χρονος επέμεινε πως ο δικαστής ήταν εκείνος που τον «κέρασε» ναρκωτικά στο διαμέρισμά του. Εξάλλου, σε κατ’ οίκον έρευνα εντοπίστηκαν υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών σε ένα μπουκαλάκι φαρμάκου, ακριβώς δίπλα από το κρεβάτι του Παναγιώτη Ευστρατίου. Οι νεαροί συνελήφθησαν, ενώ ο 66χρονος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προβλέπεται αυτόφωρη σύλληψη για τους δικαστικούς λειτουργούς.

Σε δίκη

Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τους νεαρούς που θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο τον ερχόμενο Μάρτιο για το αδίκημα της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών προς ιδία χρήση, ενώ η δικογραφία σε βάρος του Π. Ευστρατίου παραπέμφθηκε στο Εφετείο λόγω της ειδικής δωσιδικίας για τους δικαστές.

Όμως δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα ηθικής τάξης, τόσο στην ηγεσία της Δικαιοσύνης όπου υπηρετούσε όσο και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που τον επέλεξε τον Δεκέμβριο του 2019 για τη θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, με εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Μάλιστα, ο κ. Ευστρατίου διατηρεί σχέση με την πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Μαίρη Σαρπ, με την οποία κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία και δίδασκαν μαζί στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, ενώ έχει καλές σχέσεις και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα