Ο Λοβέρδος στηρίζει Ανδρουλάκη! Έσταξε φαρμάκι κατά του ΓΑΠ στην ανακοίνωσή του

Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται, λέει η ευθύβολη λαϊκή σοφία. Ας προστεθεί τώρα και το μίσος. Με μια σχετικά μακροσκελή ανακοίνωση που στάζει φαρμάκι κατά του Γιώργου Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, επιβεβαιώνοντας όλα τα προγνωστικά και τις πληροφορίες, δήλωσε χθες ότι στις επαναληπτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. θα σταθεί στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη. Προφανώς η στάση του δεν εξέπληξε κανέναν, ούτε και έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Δηλώνει όμως, όπως παρατηρεί η πολιτική αγορά, ότι το σημιτικό στρατόπεδο, υπό τις ευλογίες των γνωστών επιχειρηματικών – εκδοτικών κύκλων και στο βάθος του αθέατου Μαξίμου, συνασπίζεται απέναντι στον κίνδυνο το ΚΙΝ.ΑΛ. να χαράξει κεντροαριστερή πορεία και να απογαλακτιστεί από τον εναγκαλισμό με τη Ν.Δ. και δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για τη διατήρηση των υφιστάμενων ισορροπιών στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Αν. Λοβέρδος δεν κρύβει την πικρία του για το γεγονός ότι η δυναμική είσοδος του τέως πρωθυπουργού λίγα μέτρα προτού δοθεί η εκκίνηση ματαίωσε τα όνειρα για τον προεδρικό θώκο.

Εκδικητική δήλωση

Και δηλώνοντας ευθέως την προτίμησή του στον Ν. Ανδρουλάκη, σχολιάζει εκδικητικά ότι ο Γ. Παπανδρέου «έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι περιορισμένες». Αποκαλύπτει μάλιστα ότι εκτός από τη δημόσια προτροπή, ζήτησε και σε ιδιωτική συνομιλία από τον τέως πρωθυπουργό να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο, προφανώς για να παραδώσει αμαχητί, όπως εκτιμάται, το κόμμα στην Κεντροδεξιά. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι μέχρι στιγμής δεν είχε την παραμικρή επικοινωνία με τον Ν. Ανδρουλάκη. Λέει, μεταξύ άλλων: «Η διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα. Οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας. Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου. Δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του».

Στα «χαρακώματα» η Χαρ. Τρικούπη!

Παπανδρέου και Ανδρουλάκης έβγαλαν τα μαχαίρα εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Αγριεύει το παιχνίδι μεταξύ των δύο μονομάχων που απέμειναν στην κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου υψώνει τους τόνους και πετάει το γάντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, κατά την προσφιλή του τακτική, οχυρώνεται πίσω από εύηχες γενικότητες και αβαθείς αοριστίες περί πολιτικής ευγένειας, νεότητος και καλών τρόπων, την ώρα που αποφεύγει επιμελώς να εκτεθεί σε αιχμηρές πολιτικές θέσεις που θα αποκάλυπταν την πραγματική πολιτική του ταυτότητα.

  • Από τον
    Γιώργο Χατζηδημητρίου

Εκτιμάται πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη ότι ο ευρωβουλευτής που, σύμφωνα με τον βιτριολικό ορισμό- κληρονομιά που του άφησε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά «εδοξάσθη κρυπτόμενος» στις Βρυξέλλες, δεν επιθυμεί μια μάχη εκ του σύνεγγυς που θα τον υποχρέωνε να βγει στο ξέφωτο και θα προκαλούσε αμηχανία στο κεντροαριστερό ακροατήριο του Κινήματος. Είναι ενδεικτικό ότι ο Ανδρουλάκης αποφεύγει την απευθείας αντιπαράθεση με τον τέως πρωθυπουργό σε έναν μεταξύ τους άνετο διάλογο και αντιπροτείνει το αποστειρωμένο μοντέλο της τηλεμαχίας, που διεξήχθη μεταξύ των «πέντε», στην ΕΡΤ. Σε μια ένδειξη, μάλιστα, των πραγματικών του προθέσεων, ανακοίνωσε ότι σήμερα, αύριο και την Παρασκευή, τις ημέρες δηλαδή που η κρατική τηλεόραση δήλωσε διαθέσιμη να φιλοξενήσει την τηλεμαχία, θα πραγματοποιήσει ανοικτές συγκεντρώσεις στην επαρχία… Η διαφορά των 24.000 ψήφων του πρώτου γύρου υποχρεώνει τον Γ. Παπανδρέου σε μετωπική αντιπαράθεση με σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά προκειμένου να συσπειρώσει και να διευρύνει τους υποστηρικτές του απέναντι σε έναν αντίπαλο, γέννημα θρέμμα του σημιτικού κομματικού σωλήνα, τον οποίο δεν κρύβει ότι θεωρεί δεξιών αποκλίσεων.

Αδυσώπητη μάχη

Η προειδοποίηση, μάλιστα, ότι θα είναι παρών και μετά τις 12 Δεκεμβρίου επιβεβαιώνει ότι η αδυσώπητη μάχη των συσχετισμών θα μεταφερθεί και στο προσεχές συνέδριο, με την πλευρά του ευρωβουλευτή -αν επικρατήσει- να ακονίζει από τώρα μαχαίρια…
Το βράδυ της Δευτέρας ο Γ. Παπανδρέου (Σκάι) χαρακτήρισε τον Ανδρουλάκη «παλαιοκομματικό», παρατήρησε πως δεν φανερώνει ξεκάθαρες θέσεις και ότι μετείχε στο σύστημα εξουσίας Σαμαρά υπό τον Ε. Βενιζέλο, που μοίραζε τις θέσεις στο Δημόσιο με σύστημα 4 (Ν.Δ.) 2 (ΠΑΣΟΚ) 1 (ΔΗΜ.ΑΡ.). Απαντώντας χθες από το ίδιο μέσο, ο ευρωβουλευτής χαρακτήρισε την κριτική fake news και υποστήριξε ότι ως γραμματέας είχε διαφωνήσει με αυτή τη μοιρασιά. «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έγινε το καλοκαίρι του 2012, ενώ εγώ εξελέγην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2013. Στο συνέδριο εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση» είπε. Για την κατάργηση του veto στην Ε.Ε. είπε πως αυτό δεν αφορά περιπτώσεις όπως η ένταξη νέων μελών, αλλά κάποιες ειδικές πλειοψηφίες, κάτι που έβρισκε παλαιότερα σύμφωνο και τον Γ. Παπανδρέου. Ειδικότερα, δε, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη χαρακτήρισε «κουτσή», προσθέτοντας ότι δεν έγινε με όρους εθνικής συνεννόησης. Κλείνοντας και πάλι το μάτι στους ψηφοφόρους της Μακεδονίας και του Βορρά, σχολίασε: «Είναι πρωτοφανές αλλιώς να λένε τη χώρα, αλλιώς τον λαό της».

Στο σκηνικό αυτό δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει διασκεδαστικά τη θεαματική μεταστροφή των εκδοτικών και επιχειρηματικών συστημάτων που έριξαν όλες τις δυνάμεις τους στην εκλογή Λοβέρδου και τώρα συνασπίζονται στον… φέρελπι Ανδρουλάκη. Σχολιαστές, δημοσιολογούντες και «δημοσιογράφοι» ειδικής αντιμετώπισης από το Λογιστήριο, που έβγαλαν το παντεσπάνι τους σε κάθε καιρό, υμνούν τώρα τα (πολιτικά) κάλλη του Ανδρουλάκη, τον οποίο έχουν ήδη χρίσει μεγάλο πολιτικό ηγέτη που θα διαρρήξει τον ασταθή διπολισμό και θα υποχρεώσει τον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει άδοξα στο 3%…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα