Η κυβέρνηση απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξεχνά την ταμπακιέρα

Οικονόμου: «Όποιος καταγγέλλει την ύπαρξη VIP ΜΕΘ οφείλει να δείξει και τους γιατρούς»

Ανησυχία και εκνευρισμός επικρατούν τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που «καίνε» το κυβερνητικό αφήγημα για τις ΜΕΘ και τη θνητότητα των διασωληνωμένων εκτός Εντατικών.

Μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα (αναλυτικό ρεπορτάζ στην επόμενη σελίδα), η κυβέρνηση παρέμενε σιωπηλή για αρκετές ώρες, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό. Τελικά, το μεσημέρι της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς, ωστόσο, να τοποθετηθεί για την… ταμπακιέρα, δηλαδή το εάν η μελέτη αυτή ήταν σε γνώση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Δεν μας κάνει εντύπωση που ένας πολιτικός ολετήρας, όπως ο κ. Τσίπρας, προσπαθεί να φέρει στα δικά του περιορισμένα μέτρα μια επιστημονική μελέτη. Με ψέματα και αποσπασματική επίκληση στοιχείων. Με τρόπο χυδαίο και ευτελή. Διότι αποκρύπτει συνειδητά όχι μόνο ότι μέσα σε λιγότερα από δύο χρόνια υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ, ούτε ότι προστέθηκαν χιλιάδες υγειονομικοί στο σύστημα ούτε ότι σήμερα το σύνολο των ΜΕΘ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων είναι στη διάθεση του ΕΣΥ, αλλά και το γεγονός ότι την περίοδο 2015-2019, χωρίς πανδημία, υπήρχαν ημέρες που είχαμε μέχρι και 90 αναμονές για ΜΕΘ» ανέφερε.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις καταγγελίες για την ύπαρξη VIP ΜΕΘ, έδειξε με το δάχτυλο τους γιατρούς, λέγοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- πως «όποιος καταγγέλλει την ύπαρξη τέτοιων ΜΕΘ οφείλει να δείξει τον γιατρό που εντόπισε ότι έκανε κάτι τέτοιο μετά από συγκεκριμένη πολιτική παρέμβαση!» Μάλλον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είχε προλάβει να ακούσει την επώνυμη καταγγελία του Πάνου Παπανικολάου για την κυρία Κοτανίδου, ούτε φυσικά να ενημερωθεί για τα στοιχεία που παρέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ στον Άρειο Πάγο.

«Σε μια φορτισμένη περίοδο που χάνονται άνθρωποι δεν μπορείς για μικροπολιτικούς λόγους να δηλητηριάζεις την ατμόσφαιρα. Οφείλεις να δείξεις τον γιατρό που εντόπισες ότι έκανε κάτι τέτοιο μετά από συγκεκριμένη πολιτική παρέμβαση. Αλλιώς οφείλεις να ανακαλέσεις και να ταχθείς με καθαρά λόγια απέναντι σε αυτές τις γελοιότητες» συμπλήρωσε, επιβεβαιώνοντας πως είναι… εκτός τόπου και χρόνου!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα