Χειροπέδες (πάλι) στον θρασύτατο Μένιο Φουρθιώτη

Συνεχίζει τις παρανομίες

Μόλις δύο μήνες έμεινε έξω από τη φυλακή ο Μένιος Φουρθιώτης, καθώς αστυνομικοί τού πέρασαν χθες ξανά χειροπέδες για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων και μυστικών καταθέσεων του πρώην συνεργάτη του. Ο πρώην παρουσιαστής και μάνατζερ μοντέλων είχε αποφυλακιστεί στις αρχές Οκτωβρίου, μετά την πεντάμηνη προφυλάκισή του για τους στημένους πυροβολισμούς από δύο συνεργάτες του στο σπίτι του, προκειμένου να διατηρήσει την αστυνομική του φρουρά.

Χθες το μεσημέρι συνελήφθη στο Περιστέρι, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης του Σωτήρης Καραμίντζας για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, συκοφαντική δυσφήμηση και χρήση υπηρεσιακού απορρήτου. Αφορμή αποτέλεσε η δημοσιοποίηση μυστικής κατάθεσης στην Ασφάλεια Αττικής του δημοσιογράφου και ακόμα δύο προσώπων, που κατήγγειλαν ότι ο Φουρθιώτης αναζητούσε άτομα για να σκοτώσουν τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη και έναν ακόμα δημοσιογράφο.

Ο Φουρθιώτης εξέδωσε προχθές ανακοίνωση, που μοίρασε με e-mail σε δεκάδες μέσα μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφους, επισυνάπτοντας τις καταθέσεις των τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και του Σωτήρη Καραμίντζα, ο οποίος υπέβαλε μήνυση, για να ακολουθήσει η σύλληψη του πρώην παρουσιαστή στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με περιπατητήρα («Π»), λόγω του κινητικού προβλήματος και της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε μετά την αποφυλάκισή του, και αργά χθες το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του Σωτήρη Καραμίντζα και των -ούτως ή άλλως μυστικών- καταθέσεων στην Αστυνομία, που διαμοίρασε ο Φουρθιώτης σε δεκάδες ΜΜΕ και δημοσιογράφους, αποτελεί κακούργημα.
Υπενθυμίζεται πως ο Φουρθιώτης αντιμετωπίζει ήδη κατηγορίες για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα για τη «σκηνοθεσία» των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο, στις 16 Απριλίου.

Πρόκειται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία, καθώς και για τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησία, σε προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και σε διακεκριμένη φθορά, της απόπειρας εκβίασης, της ψευδούς καταγγελίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος.

Είχε κριθεί προφυλακιστέος μαζί με τους δύο συνεργάτες του, αλλά αποφυλακίστηκε στις αρχές Οκτωβρίου με διάταξη του ανακριτή και περιοριστικούς όρους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα