Γεραπετρίτης: Κρεσέντο αλαζονείας στη Βουλή

Ο υπουργός πιάστηκε αδιάβαστος στο Συνταγματικό Δίκαιο, στην κόντρα του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κρεσέντο αλαζονείας επιδόθηκε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς ο κατά τα άλλα… έγκριτος συνταγματολόγος πιάστηκε αδιάβαστος στο Συνταγματικό Δίκαιο! Ο υπουργός Επικρατείας είχε ένα εξαιρετικά… θερμό τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή στάθηκε η θεσμική απρέπεια του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος όχι μόνο ανέλαβε -για ακόμη μια φορά- να απαντήσει στον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης αντί του πρωθυπουργού, αλλά μόλις ανέβηκε στο βήμα είπε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, «ώρα να πηγαίνετε, κύριε πρόεδρε».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ωρύονται από τα έδρανα, φωνάζοντας «ντροπή» και ζητώντας του να ανακαλέσει, ενώ ακούστηκαν και υβριστικές αναφορές, με τον Νίκο Ηγουμενίδη να φωνάζει «ένας γελοίος προσβάλλει το Κοινοβούλιο!». Ο Αλέξης Τσίπρας τού ζήτησε να ανακαλέσει, λέγοντας πως δεν είναι αρχηγός κόμματος, ούτε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού, επομένως ο ίδιος δεν είναι υποχρεωμένος να μείνει στην αίθουσα για να τον ακούσει. «Έχετε αναλάβει να είστε ο αντ’ αυτού. Εσείς, που δηλώσατε ότι και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα θα υπήρχε, να δώσετε απαντήσεις, αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο» είπε και αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας από κοινού με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Απαντώντας, πάντως, ο υπουργός Επικρατείας τού αντέτεινε ότι είναι προσβλητικό να θεωρεί αυτονόητο πως συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό. Για τη δε μομφή ότι δεν έχει εκλεγεί από τον λαό είπε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βουλευτές Επικρατείας.

Την ίδια ώρα, ο -επιφανής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου- Γιώργος Γεραπετρίτης εμφανίστηκε να έχει άγνοια του Συντάγματος, καθώς απάντησε από το βήμα στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές, λέγοντας ότι ακόμα και να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός θα δίνονταν διερευνητικές εντολές και θα είχε πάλι το προνόμιο της συγκρότησης κυβέρνησης. Μόνο που ο -επίσης συνταγματολόγος- Γιώργος Κατρούγκαλος τον διέψευσε μέσω των κοινωνικών δικτύων, αναφέροντας πως το άρθρο 38 του Συντάγματος προβλέπει, αντιθέτως, εκλογές, παραθέτοντας και το σχετικό άρθρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα