Την ώρα που καταγραφόταν το μαύρο ρεκόρ, ο Κυριάκος έκανε διακοπές στα… χιόνια

Ο Κυριάκος βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές

Αν οι μέρες που διανύουμε δεν ήταν δραματικές λόγω της ιλιγγιώδους αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, τότε θα γελούσαμε μέχρι εξαντλήσεως με το «ανέκδοτο» που είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις διακοπές του πρωθυπουργού. Όμως, αυτό το «ανέκδοτο» που είπε δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα, καθώς δείχνει πώς σκέφτεται και ενεργεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Ο πρωθυπουργός αναχώρησε χθες (Δευτέρα) από την Αθήνα και θα επιστρέψει αύριο (σήμερα). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα 2,5 χρόνια που είναι πρωθυπουργός, οι μέρες που έχει βρεθεί εκτός Μαξίμου είναι ελάχιστες» είπε όταν ρωτήθηκε για το θέμα. Προφανώς, ο κ. Οικονόμου δεν έχει διαβάσει πουθενά για τις αποδράσεις και τα αμέτρητα τριήμερα του πρωθυπουργού σε θάλασσες και βουνά από την αρχή της θητείας του. Αυτό που δεν είπε ο κ. Οικονόμου είναι ότι ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει σήμερα αναγκαστικά, για να παραστεί στην κηδεία του Κάρολου Παπούλια, και όχι γιατί το είχε προγραμματίσει εξαρχής. Επί τη ευκαιρία, θα συσκεφθεί, όπως έγινε γνωστό, και με τον Σωτήρη Τσιόδρα για την επίσπευση εφαρμογής των μέτρων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Δεν αποκλείεται, όμως, να ξαναφύγει…

Το τραγικότερο όλων, όμως, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έφυγε για διακοπές στα Ζαγοροχώρια προχθές, τη Δευτέρα, δηλαδή όταν ο κορονοϊός εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση, με τα κρούσματα να έχουν φτάσει χθες τα 21.657, την ημέρα που ανακοινώθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά απεδείχθη ανακόλουθος με όσα ο ίδιος έχει πει. Στις 3 Νοεμβρίου είχε πει στη συνέντευξή του στο Mega ότι δεν πρέπει να μετράμε τα κρούσματα, αλλά τη θετικότητα, που έχει όριο συναγερμού το 3%. Τώρα που η θετικότητα έχει φτάσει στο 10% (9,76% για την ακρίβεια), ο πρωθυπουργός πήγε ήσυχος και ανέμελος διακοπές!

Τη νέα απόδραση του πρωθυπουργού (δυστυχώς, μόνο για διακοπές, όχι μόνιμη) δεν άφησε ασχολίαστη ο πρόεδρος του ΣΥΡIZA Αλέξης Τσίπρας. Στο twitter έγραψε: «Με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μία μέρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του. Να επιστρέψει σήμερα κιόλας, να αφήσει τις ανοησίες για μεταχρονολογημένα μέτρα και να λάβει άμεσα τα ουσιαστικά μέτρα που τόσο καιρό ζητάμε και εμείς και οι επιστήμονες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα