«Ξεσηκωμός» στη Χίο για την υπερδομή

Με μπλόκα και ομάδες κρούσης οι κάτοικοι επιχειρούν να εμποδίσουν την κατασκευή νέου χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο Θόλος

Την αντίδραση σύσσωμης της κοινωνίας της Χίου προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Εκατοντάδες κάτοικοι πραγματοποίησαν χθες συμβολική συγκέντρωση ενάντια στην κατασκευή δομής στο Θόλος, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να αρχίσουν 24ωρη φύλαξη της περιοχής από τις 6 σήμερα το πρωί.

Η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων της Λαγκάδας, της Συκιάδας, των Καρδαμύλων, του Βροντάδου και της Χίου άρχισαν τις κινητοποιήσεις, καθώς η ανάδοχος εταιρία ΤΕΡΝΑ έχει ανακοινώσει την έναρξη εργασιών κατασκευής της νέας δομής από αύριο το πρωί. Οι εργασίες περιλαμβάνουν πραγματοποίηση τομών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, παρουσία εκπροσώπου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χίου.

Κάτοικοι σχεδιάζουν να στήσουν μπλόκα στο λιμάνι για να εμποδίσουν την αποβίβαση σκαπτικών μηχανημάτων της εταιρίας.

Φορείς του νησιού τάσσονται κατά της δημιουργίας της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος Χίου, καλώντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη να μην επιφυλάξουν για το νησί τους τον ρόλο της φυλακής κατατρεγμένων και τους Χιώτες για δεσμοφύλακες τους. Την αντίθεσή τους στη δημιουργία μιας νέας δομής τύπου ΒΙΑΛ στην περιοχή του Θόλους εκφράζουν το Εργατικό Κέντρο Χίου, το Επιμελητήριο, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ και ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού του νησιού.

Εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να αποστείλει εξώδικο στην ανάδοχο εταιρία ΤΕΡΝΑ, ζητώντας να απέχει από οποιαδήποτε εργασία στον χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Χίου, ο οποίος και θα οριοθετηθεί με σήμανση, ενώ δημοτικά μηχανήματα θα παραταχθούν στη δημοτική έκταση της περιοχής. Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Ν. Μηταράκη να σεβαστούν τους νόμους και τη λειτουργία του συγκροτημένου κράτους και να μη λειτουργήσουν με όρους παρακράτους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα