Ο Αδωνις δεν μπορεί να χωνέψει τον διασυρμό!

Αμετανόητος, αντί να απολογηθεί για την κερδοσκοπία με τα PCR τεστ, επιτέθηκε (πάλι) με εμπάθεια στη «δημοκρατία»

Κορόνες αντιπερισπασμού, προκειμένου να εξωραΐσει το διπλωματικό στραπάτσο που υπέστη με την Κύπρο, αλλά και το ενδοκυβερνητικό μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί εσχάτως και με δική του υπαιτιότητα, εκτόξευσε ο αμετροεπής Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, αντί να απολογηθεί για την κερδοσκοπία με τους μοριακούς ελέγχους, προχώρησε σε ακόμη μια εμπαθή επίθεση στη «δημοκρατία», επειδή απλώς του ασκεί κριτική, ως οφείλει.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε ανυποχώρητος αναφορικά με το δυσβάσταχτο κόστος των μοριακών τεστ, ισχυριζόμενος πως η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή στα PCR μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., με πρώτη την Κύπρο.

Μάλιστα, αναφερόμενος και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, χαρακτήρισε «αστειότητες» τα περί διπλωματικού επεισοδίου με την Κύπρο, λέγοντας πως οι διμερείς σχέσεις είναι εξαιρετικές, πως ήρθε σε επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του και πως προχώρησε στο διορθωτικό tweet απλώς για να μην υπάρξει παρανόηση. Πάντως, κατέστη απολύτως σαφές πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει τη μείωση του κόστους των μοριακών ελέγχων. «Δεν έχουμε κάνει διατίμηση, για να μπορεί να λέει κάθε μέρα η “δημοκρατία” ότι εξευτελίστηκε ο Άδωνις. Από 0 έως 47 ευρώ λέει η απόφαση που έχουμε λάβει – έχουμε βάλει πλαφόν, όχι διατίμηση. Δεν απαγορεύεται να πουλήσει κάποιος φθηνότερα» υποστήριξε προκλητικά, ισχυριζόμενος πως υπάρχουν διαγνωστικά κέντρα που χρεώνουν λιγότερο από 47 ευρώ.

Μελέτη

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως, αν κατέβει η τιμή του πλαφόν, τα μικρά εργαστήρια δεν θα κάνουν μοριακά τεστ και έτσι θα συνωστίζονται περισσότεροι πολίτες σε λιγότερα εργαστήρια. «Δεν θέλουμε να κλείσουμε τα μικρά εργαστήρια» είπε, επιμένοντας πως το πλαφόν ορίστηκε στα 47 ευρώ, διότι, έπειτα από μελέτη και κοιτάζοντας το κόστος αγοράς στη λιανική από ένα μικρό εργαστήριο, θεωρήθηκαν θεμιτό κέρδος τα 10 ευρώ ανά τεστ.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε και ο ισχυρισμός του υπουργού Ανάπτυξης για την τιμή της -πανάκριβης- μάσκας αυξημένης προστασίας, καθώς, όπως υποστήριξε, είναι χαμηλότερη σήμερα από ό,τι πριν από τις ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη την προπαραμονή των Χριστουγέννων, κι αυτό επειδή το υπουργείο του παρενέβη αποφασιστικά. Απαντώντας, στο μεταξύ, στην κριτική της αντιπολίτευσης για τον πληθωρισμό που καλπάζει, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για νιοστή φορά για εισαγόμενο φαινόμενο, ανέφερε πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και πανηγύρισε λέγοντας πως «καλά πήγαμε συγκριτικά με τους άλλους». Βρήκε μάλιστα αφορμή για να… τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ για την ακρίβεια, σχολιάζοντας πως η Κουμουνδούρου δεν μπορεί να κάνει σωστά ούτε ένα σποτ και διερωτώμενος «καλά, κάνατε σποτ για ακρίβεια και βάλατε σε αυτό έναν κάτοχο καινούργιας Μερσεντές;». Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του Άδωνη Γεωργιάδη στον καπιταλισμό και τον κομμουνισμό, καθώς, όπως είπε, «εγώ είμαι καπιταλιστής. Εμένα μου αρέσει ο καπιταλισμός και τον υπερασπίζομαι και είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν», φέρνοντας σε αντιδιαστολή την «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς», για την οποία υποστήριξε πως «αν δηλώνεις οπαδός ενός πολιτεύματος που έφερε μόνο τρομοκρατία, βία και ποταμούς αίματος και αυταρχισμού, είσαι καλός».

Επική κωλοτούμπα του υπ. Ανάπτυξης και για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ

Εάν οι πολιτικές κωλοτούμπες ήταν ολυμπιακό άθλημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης με ευκολία θα κατακτούσε ένα χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας, αφού αποδεικνύεται ο καλύτερος σαλτιμπάγκος της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.

Αυτή τη φορά ισχυρίστηκε ότι στο ζήτημα της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ δεν υπάρχει καμιά διαφωνία με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Το μόνο που συνέβη, όπως σημείωσε, ήταν ότι ο ίδιος δήλωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση συντελεστών ΦΠΑ, ενώ ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι τέτοιου είδους μείωση δεν μπορεί να γίνει. «Και έχει δίκιο ο κ. Σταϊκούρας» προσέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρώντας να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και πείθοντας τους Ελληνες πολίτες σχετικά με την έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας από μέρους του. Διότι υπουργός που τη μια ημέρα λέει ότι εξετάζεται ένα συγκεκριμένο μέτρο από την κυβέρνηση δεν μπορεί να μεταφέρει τις «εσωτερικές διεργασίες» ή την… ψιλοκουβέντα που μπορεί να γίνεται, αλλά μόνο επίσημες θέσεις.

«Αγαστή συνεργασία»

Εκτός κι αν ο πρωτεύων ρόλος του δεν είναι αυτός του υπουργού, αλλά να παίζει τον ρόλο του «καλού αστυνομικού», που εκθέτει με τη δική του «καλοσύνη» τους «κακούς» της κυβέρνησης, όπως ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά τα άλλα, έκανε λόγο για «αγαστή συνεργασία» μεταξύ των δύο υπουργείων και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει πακέτα μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που στοχεύουν τόσο στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όσο και στην ενίσχυση επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα