Απογοήτευσε η… σκιώδης κυβέρνηση του Ανδρουλάκη

Υπεύθυνος Εξωτερικών ο Λοβέρδος και Δικαιοσύνης η Γιαννακοπούλου. Πήραν πόστα και οι τουρκόφιλοι Ιλχάν και Μπουρχάν

Το πρώτο δείγμα γραφής του Νίκου Ανδρουλάκη για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να λειτουργήσει ως πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ ήταν αρνητικό, όπως έδειξε η επιλογή των προσώπων στα οποία ανέθεσε την ευθύνη των τομέων πολιτικής του κόμματος. Αν και προσπάθησε να κρατήσει κάποιες εσωκομματικές ισορροπίες προς χάριν της ενότητας, γεγονός που, εκτός των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ., ουδόλως ενδιαφέρει την κοινή γνώμη, οι επιλογές του σε σημαντικούς τομείς προκάλεσαν δυσαρέσκεια και απογοήτευση.

Και, πρώτα απ’ όλα, η ανάθεση του σημαντικού τομέα Εξωτερικών στον Ανδρέα Λοβέρδο, τον υπόδικο για το σκάνδαλο της Novartis, που, αν και έχουν περάσει δυόμισι χρόνια, ακόμα δεν έχει οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου. Στον κ. Λοβέρδο, τον οποίο, μόλις 40 ημέρες πριν, οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ αποδοκίμασαν και δεν του έδωσαν καν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης. Στον κ. Λοβέρδο, εκλεκτό εκείνων των μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν με πάθος τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον οποίο ήθελαν, ως αρχηγό του ΚΙΝ.ΑΛ., για να αποτελέσει κυβερνητικό σύμμαχο του πρωθυπουργού μετά τις επόμενες εκλογές.

Νάντια Γιαννακοπούλου

Η προτίμηση του κ. Ανδρουλάκη στον κ. Λοβέρδο εκδηλώθηκε όμως και με την αξιοποίηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου -είχε στηρίξει με πάθος τον υπόδικο βουλευτή- στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει άμεση σχέση με τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis, ιδίως τούτη την περίοδο, που η Δικαιοσύνη διώκει τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο…

Άλλες περιπτώσεις που προκαλούν δυσαρέσκεια είναι αυτές των δύο μουσουλμάνων βουλευτών, του Αχμέτ Ιλχάν από την Κομοτηνή στον τομέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Μπαράν Μπουρχάν στον τομέα Ψυχική Υγείας, ο οποίος πρεσβεύει την ύπαρξη τουρκικής εθνικής μειονότητας στη Θράκη. Επίσης, πριν από έναν χρόνο είχε παραστεί σε εκδήλωση με θέμα «Η “τουρκική” παρουσία από το χθες στο σήμερα στη Δυτική Θράκη», που είχε γίνει στην Κομοτηνή και είχε διοργανωθεί από την αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτική επιτροπή “τουρκικής” μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Κατά τα άλλα, ο κ. Ανδρουλάκης αξιοποίησε και τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη, που χθες έστειλε τα πρώτα εσωκομματικά μηνύματα, και υποστηρικτές αυτών.
Αναλυτικά, οι νέοι τομεάρχες του κ. Ανδρουλάκη είναι οι εξής:

Αντωνίου Τόνια: Κλιματικής Κρίσης
Αρβανιτίδης Γιώργος: Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Αχμέτ Ιλχάν: Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα: Δικαιοσύνης
Γκόκας Χρήστος: Υποδομών και Μεταφορών
Καμίνης Γιώργος: Προστασίας του Πολίτη – Μετανάστευσης και Ασύλου
Καστανίδης Χαράλαμπος: Επικρατείας
Κεγκέρογλου Βασίλης: Εθνικής Άμυνας
Κεφαλίδου Χαρά: Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κωνσταντόπουλος Δημήτρης: Πολιτισμού και Αθλητισμού
Λιακούλη Ευαγγελία: Εσωτερικών
Λοβέρδος Ανδρέας: Εξωτερικών
Μουλκιώτης Γιώργος: Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Μπαράν Μπουρχάν: Ψυχικής Υγείας
Μπιάγκης Δημήτρης: Τουρισμού – Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Πάνας Απόστολος: Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Πουλάς Ανδρέας: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος: Οικονομικών
Φραγγίδης Γιώργος: Υγείας
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα εκπροσωπεί την παράταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα