Στο εδώλιο τέσσερις για προσλήψεις ημετέρων στο (αμαρτωλό) ΚΕΕΛΠΝΟ

Τα δύο τελεσίδικα βουλεύματα, που εκδόθηκαν από τη Δικαιοσύνη στέλνοντας σε δίκες, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, τους εμπλεκομένους σε προσλήψεις ημετέρων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, προκαλούν σεισμό και ταραχή σε πολλά κυβερνητικά στελέχη και πρωτίστως στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο δικός του άνθρωπος, ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ και πολιτευτής της Ν.Δ. Σταμάτης Πουλής, είναι ο ένας από αυτούς που παραπέμπονται σε δίκη. Μαζί με τον Σταμάτη Πουλή παραπέμπεται και η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, πρώην διευθύντρια του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ και συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, διορισμένη πλέον στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία εποπτεύει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οι υπόλοιποι που θα δικαστούν είναι οι Θόδωρος Παπαδημητρίου (πρώην διευθυντής ΚΕΕΛΠΝΟ) και Κατερίνα Πολύζου (πρώην οικονομική διευθύντρια).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα documentonews.gr, πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, τις οποίες είχε παραπέμψει στη Δικαιοσύνη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Η μία από τις δύο υποθέσεις αφορά τις 22 παράνομες προσλήψεις ημετέρων, οι οποίες μάλιστα έγιναν αποκλειστικά επί θητείας Γεωργιάδη, ενώ η δεύτερη υπόθεση, για την οποία παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να δικαστούν για κακουργήματα, αφορά 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-2014.

Τα Δικαστικά Συμβούλια που συνεδρίασαν εξέδωσαν δύο παραπεμπτικά βουλεύματα για το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υιοθετώντας πλήρως τις εισαγγελικές προτάσεις της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Β.Γ. (αρ. πρότασης 3325/2021) που πρότεινε να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, με τη ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο να φτάνει στα 1.600.000 ευρώ.

Αυτή η εξέλιξη είχε και την πρώτη τροχιοδεικτική βολή από τον κ. Πουλή προς την πλευρά των πολιτικών του φίλων. Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στο twitter αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα καθίσουν στο σκαμνί ο Σταμάτης Πουλής και η παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Άδωνη Γεωργιάδη, με στοιχεία που πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στην «κρύπτη» του αμαρτωλού οργανισμού.

Η απάντηση του Πουλή σε αυτήν την ανάρτηση, όπως δημοσιεύει το documentonews.gr, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί ο κατηγορούμενος λέει στον Βαξεβάνη ότι κακώς απευθύνεται σε αυτόν, γιατί δεν τον αφορούν οι προσλήψεις: «Ούτε το συμβούλιο λέει ότι ήταν δικές μου. Να ρωτήσεις τον Θάνο Πλεύρη, αυτός ξέρει». Την περίοδο εκείνη με τον Αδωνι Γεωργιάδη υπουργό Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης είχε συμβουλευτικό ρόλο ως νομικός στο υπουργείο Υγείας. Ο κ. Πουλής λοιπόν με αυτή την ανάρτηση-απάντηση εμπλέκει και τον νυν υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη στο σκάνδαλο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα