Θρασύτατη δήλωση του κρυπτόμενου υπουργού Πέτσα που έχει την κρίσιμη ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ανέκδοτο! Όλα καλά τα βρίσκει (πάλι) ο Πέτσας 

Μόνο συγχαρητήρια δεν ζήτησε να απονείμουν οι πολίτες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο «εξαφανισμένος» την ώρα της κρίσης υπουργός, που έχει την κρίσιμη αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε την άποψη ότι «είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, θέλουμε μόνο λίγο χρόνο».

Δεν είναι αστείο, αυτό είπε, προκαλώντας αντιδράσεις με τα λεγόμενά του και επιβεβαιώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. «Το νέο πλαίσιο (Πολιτικής Προστασίας) που έχει δημιουργηθεί από αυτή την κυβέρνηση μετά το 2019 και την ανάληψη των καθηκόντων της είναι σε πολύ ανεβασμένο επίπεδο σε σχέση με πριν, και πρέπει να δουλέψει και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Πέτσας. Μάλιστα, δικαιολογήθηκε ότι το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πρέπει να διαχειριστεί δήμους, περιφέρειες, ΔΕΔΔΗΕ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατό και γι’ αυτό χρειάζεται δουλειά. «Νομίζω ότι είμαστε σε καλύτερο επίπεδο απ’ ό,τι ήμασταν πριν, που δεν ξέραμε καν ποιος είναι ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, αλλά θέλουμε ακόμα χρόνο» υποστήριξε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Είχαμε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο που δεν είχε προηγούμενο για πάρα πολλές δεκαετίες στην Αθήνα. Η χιονόπτωση που υπήρξε ήταν πολύ ισχυρή και στο κέντρο της Αθήνας. Στη μεγαλύτερη έκταση τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν, πλην της Αττικής Οδού, όπου είχαμε μία ξεχωριστή κατάσταση. Είχαμε επίσης προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές. Πολλές αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, αλλά οφείλουμε μια συγγνώμη» τόνισε.

Φρόντισε επίσης να αφήσει αιχμές κατά του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, όταν ερωτηθείς γιατί δεν έκλεισε η πρόσβαση στην Αττική Οδό, αφού από νωρίς το πρωί είχαν παρατηρηθεί προβλήματα, απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που είχε την ευθύνη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Οπως εξήγησε, «όλες οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας έχουν μεταφερθεί στο αρμόδιο υπουργείο και την απόφαση την παίρνει εκείνη τη στιγμή ένας άνθρωπος που έχει την ευθύνη, εκτιμώντας όλα τα γεγονότα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα