Αθλιότητα Μάνου για τους εγκλωβισμένους

Ζήτησε να πληρώσουν πρόστιμο οι παγιδευμένοι οδηγοί της Αττικής Οδού, γιατί δεν είχαν βάλει αλυσίδες

Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό από έναν φανατικό θιασώτη του νεοφιλελευθερισμού, αλλά φαίνεται ότι για τον Στέφανο Μάνο έχει χαθεί εντελώς η έννοια του κράτους. Ούτε σαν απαραίτητη συνθήκη λειτουργίας της κοινωνίας δεν την αποδέχεται. Για αυτόν υπήρξε «υστερία» για την κακοκαιρία και φταίνε οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Βέβαια, πριν από περίπου έναν χρόνο, στην προηγούμενη κακοκαιρία, που τα είχε κάνει θάλασσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που αποτελείται από ομοϊδεάτες του κ. Μάνου, όταν είχε μείνει χωρίς ρεύμα για ώρες, οι δηλώσεις του δεν εξέφραζαν «υστερία»: «Από όταν ήμουν παιδί κατοικώ στην Εκάλη. Παλιά είχαμε συχνά χιόνια τον χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια, όχι. Φέτος ήταν η εξαίρεση. Γενική διάλυση! Είμαι ήδη 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικόν άρα χωρίς θέρμανση και 12 ώρες χωρίς ύδρευση. Πληροφόρηση μηδέν. Έτσι φαντάζονται την κανονικότητα;»

Ο πρώην υπουργός και συνιδρυτής της Δράσης (αλήθεια, έχει ελέγξει μήπως τον έχει ψηφίσει κάποιος από αυτούς που αποκλείστηκαν για ώρες στην Αττική Οδό;), με ανάρτησή του στο facebook και με δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ συμβουλεύει την κυβέρνηση να πληρώσουν πρόστιμο οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν: «Βιαστήκαμε να δώσουμε αποζημιώσεις σε οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες και είχαν φθαρμένα λάστιχα, κανονικά αυτοί θα έπρεπε να πληρώσουν αποζημίωση 2.000 ευρώ για το μεγάλο πρόβλημα που προκάλεσαν στους δρόμους».

Αυτά είπε με προκλητικό τρόπο στο ραδιόφωνο και για να μη μας μείνει καμία απορία, τα επανέλαβε, γραπτώς αυτή τη φορά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρότεινε μάλιστα να γίνει έλεγχος με βάση τη νέα εφαρμογή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Πιερρακάκη για τον εντοπισμό των αυτοκινήτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Τέλος, συμβούλευσε την κυβέρνηση (προσφέροντας και ένα επιχείρημα στην εταιρία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό) όσοι βρεθούν χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή έχουν φθαρμένα λάστιχα, αντί να πάρουν 2.000 ευρώ, να πληρώσουν. Δηλαδή, εκεί που μας χρωστούσαν να μας πάρουν και το βόδι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα