Καστοριά: Αποδοκιμασίες και γιούχα στον Άδωνι Γεωργιάδη!

«Ήρθες εδώ με πληρωμένες βενζίνες από τον ελληνικό λαό» φώναζαν αγανακτισμένοι οι πολίτες στον υπουργό Ανάπτυξης

Από τα χάδια των τηλεοπτικών εκπομπών, στις οποίες μέρα παρά μέρα συμμετέχει, στη σκληρή πραγματικότητα του… γιουχαΐσματoς από τους πολίτες προσγειώθηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Και όχι σε κάποια εχθρική προς τη Ν.Δ., περιοχή αλλά σε ένα από τα «κάστρα» της, στην Καστοριά, όπου πήρε 50,23% στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Κι όταν ο κόσμος αρχίσει τα γιουχαΐσματα στους υπουργούς, τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, όπως έχει δείξει η εμπειρία των τελευταίων 10 ετών με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Οταν ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε το Μνημόνιο, οι υπουργοί του ούτε να ξεμυτίσουν δεν μπορούσαν από τα υπουργεία τους. Οπου πήγαιναν ο κόσμος τούς περίμενε και τους γιουχάιζε, και το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι στις εκλογές. Η ιστορία επαναλήφθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οταν υπέγραψε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, με τον ίδιο τρόπο υποδέχτηκε ο κόσμος -ειδικά οι Μακεδόνες- τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης στις περιφέρειές τους. Το αποτέλεσμα το είδαμε στις εκλογές του 2019…

Η ήττα αρχίζει με ένα γιουχάισμα και χθες στην Καστοριά ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αποδοκιμάστηκαν έντονα από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισκέφτηκαν την πόλη με αφορμή εκδήλωση της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) για την έναρξη εργασιών του φυσικού αερίου. Έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν συγκεντρωθεί πολλοί πολίτες, οι οποίοι περίμεναν να τα ψάλουν στον υπουργό Ανάπτυξης, που σχεδόν κάθε μέρα επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για την ενεργειακή ακρίβεια και τις αυξήσεις σε είδη βασικής ανάγκης, την ώρα που η χώρα έχει γονατίσει, λέγοντας είτε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια είτε ότι είναι εισαγόμενη και θα τελειώσει γρήγορα ή πως όταν ο ίδιος πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ, ο κόσμος τού ζητάει να βγάλει φωτογραφίες μαζί του και δεν του διαμαρτύρεται για την ακρίβεια. Οταν βγήκε από το αυτοκίνητο άλλοι τού φώναζαν «με πληρωμένες βενζίνες από τον ελληνικό λαό ήρθες, Αδωνι! Με πληρωμένες βενζίνες από τον Ελληνα φορολογούμενο!» και άλλοι τον ρωτούσαν ειρωνικά «σούπερ μάρκετ έχεις δει ποτέ;» και «τα βγάζεις πέρα με τον μισθό του υπουργού;».

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί δυνάμεις αστυνομικών, προφανώς γιατί είχαν καταλάβει τι θα επακολουθούσε μόλις εμφανιζόταν ο υπουργός. Φαίνεται ότι τα στελέχη της κυβέρνησης γνωρίζουν καλά ότι όσα διαμηνύουν περί «δημοφιλίας» είναι επικοινωνιακά παιχνίδια, αφού στην ουσία αποδεικνύεται ότι «τρέμουν» τις αντιδράσεις των πολιτών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη σύσκεψη προσπάθησε να κάνει χιούμορ λέγοντας «σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή και μέσα και έξω», ενώ έκανε λόγο για ακραίο λαϊκισμό, αναφερόμενος στην ειρωνική ερώτηση που του απηύθυνε ένας πολίτης, αν τα βγάζει πέρα με τον μισθό του υπουργού.

Είπε -κάνοντας προφανώς ότι δεν κατάλαβε τι ήθελαν να του πουν οι πολίτες- ότι με νόμο Σαμαρά οι βουλευτές που είναι και υπουργοί δεν παίρνουν παραπάνω χρήματα για τα υπουργικά τους καθήκοντα. Στον κόσμο του…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα