«Γαλάζια» ανταρσία για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό

Βουλευτές της Ν.Δ. «την έπεσαν» στον Σκρέκα, στην Επιτροπή της Βουλής, για τους φουσκωμένους λογαριασμούς στο ρεύμα

Μίνι εσωκομματική ανταρσία εκδηλώθηκε στη Βουλή εξαιτίας των υπέρογκων αυξήσεων στα τιμολόγια, που πλήττουν βάναυσα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα να βρίσκεται αντιμέτωπος με την γκρίνια και τη δυσφορία σειράς «γαλάζιων» βουλευτών.

Κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής από τον υπουργό για την απόκτηση ακινήτου από τον ΔΕΔΔΗΕ διεφάνη σαφώς πως η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πείσει ούτε καν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. για την επάρκεια των μέτρων στήριξης εν μέσω της καλπάζουσας ακρίβειας.

«Ακριβοθώρητος»

Παίρνοντας τον λόγο, ο εκ Λαρίσης ορμώμενος βουλευτής Χρήστος Κέλλας ρώτησε τον «ακριβοθώρητο», όπως τον αποκάλεσε, υπουργό πότε θα φτάσει στον αγροτικό κόσμο το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. Την ίδια ώρα, ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός δόσεων για τα χρέη των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, όπως εκτίμησε, δεν θα πληρώσει κανείς με τόσο δυσθεώρητα χρέη. Σημειωτέον πως ο χαρακτηρισμός «ακριβοθώρητος» που απηύθυνε ο βουλευτής στον υπουργό διεγράφη από τα πρακτικά, άγνωστο με παραίνεση τίνος… Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, σημείωσε πως οι επιδοτήσεις των λογαριασμών δεν έχουν φανεί λόγω των υπέρογκων αυξήσεων, τονίζοντας πως πλέον τίθεται υπαρξιακό ζήτημα για τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.

«Η πίεση που δεχόμαστε για τους λογαριασμούς στα βουλευτικά γραφεία είναι πρωτοφανής. Ασφαλώς είναι διεθνής κρίση, είμαστε όμως επιφορτισμένοι με τον περιορισμό των τοπικών συνεπειών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μπουκώρος, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργο Βλάχο να υπερθεματίζει, λέγοντας πως «απεικόνισε σωστά την πραγματικότητα ο κ. Μπουκώρος».

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Αντωνιάδης ζήτησε να αυξηθούν οι δόσεις πληρωμής των λογαριασμών. Όσο για τον Φίλιππο Φόρτωμα, ζήτησε να υπάρξει γενναία στελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ σε Μύκονο και Σαντορίνη, σημειώνοντας πως αμφότερα τα νησιά προβληματίζονται για το ενδεχόμενο βλαβών στο δίκτυο, ενώ ο Διονύσης Σταμενίτης τόνισε την επιτακτική ανάγκη υπογειοποίησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ. Απαντώντας στα φίλια πυρά, ο υπουργός Ενέργειας ισχυρίστηκε πως «η λύση δεν είναι με έναν νόμο και ένα άρθρο να παγώσουμε τις τιμές. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Είναι ανεδαφικό και επικίνδυνο αυτό που ακούγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ» επιτιθέμενος στην Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας πως εάν τα πέντε χρόνια διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προωθήσει τις ΑΠΕ, σήμερα θα είχαμε πολύ χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα