Ο Ζελένσκι μιλά για «νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα» της Ρωσίας

Την πιο δύσκολη «παράσταση» της ζωής του δίνει από χθες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρόεδρος που βλέπει τη χώρα του να βομβαρδίζεται από τους Ρώσους και αγωνιά για τον λαό του και για το μέλλον της Ουκρανίας.

«Δεν ήταν η Ουκρανία που επέλεξε τον δρόμο του πολέμου, αλλά η Ουκρανία προτείνει την επιστροφή στον δρόμο της ειρήνης» δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, σε μια ύστατη προσπάθεια επίκλησης της λογικής του Ρώσου ομολόγου του.

Σε δραματικό τόνο ο Ζελένσκι έκανε λόγο για ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα που χωρίζει πλέον τη Ρωσία από τον «πολιτισμένο κόσμο» και προειδοποίησε: «Αυτό που ακούσαμε σήμερα δεν είναι μόνο οι εκρήξεις των πυραύλων, των μαχών και των αεροσκαφών. Είναι ο ήχος ενός νέου σιδηρού παραπετάσματος, το οποίο έπεσε και αποκλείει τη Ρωσία από τον πολιτισμένο κόσμο. Το εθνικό καθήκον μας είναι να φροντίσουμε αυτό το παραπέτασμα να μην πέσει στη χώρα μας». Λίγες ώρες αργότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ, ο Ζελένσκι έδωσε τον τόνο των εξελίξεων στο Κίεβο.

«Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκίνησε λέγοντας ότι μιλά από μια χώρα που δεν ξέρει πια για πόσο ακόμη θα υπάρχει και ως πρόεδρος που δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα είναι ζωντανός» ανέφερε σε δραματικό τόνο ο κ. Νεχάμερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ στη Βιένη. «Υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες. Ο Ουκρανός πρόεδρος ζητεί από την Ευρώπη και τον κόσμο βοήθεια και φοβάται για την επιβίωση της χώρας του» δήλωσε ο καγκελάριος.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος είχε ζητήσει από όλες τις χώρες να δημιουργήσουν μια συμμαχία κατά του Πούτιν, ενώ κάλεσε και τους Ουκρανούς να προσφέρουν τα μέγιστα για τη χώρα τους. «Όλοι οι πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν. Το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα