Ο κονιόρδος Άδωνις απεφάνθη: Ο ελληνικός λαός δεν κρυώνει!

Ρεσιτάλ αλαζονείας από τον υπουργό Ανάπτυξης ενώ ο κόσμος υποφέρει από την πρωτοφανή εκτόξευση των τιμών

Κοροϊδεύει, χωρίς να ντρέπεται, τον κόσμο που υποφέρει από την εκτόξευση των τιμών, εφευρίσκει απίθανες δικαιολογίες για να καλύψει την ανικανότητά του, να πάρει εγκαίρως μέτρα και να ελέγξει το κύμα ακρίβειας, το οποίο άρχισε από τις αρχές φθινοπώρου και συνεχίζεται αμείωτο λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, και υποτιμά τη νοημοσύνη μας με εξυπνακισμούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αυτός -υπουργός Ανάπτυξης και πρώτο «βιολί» της κυβέρνησης Μητσοτάκη– ο οποίος χθες είπε ότι η μείωση της κατανάλωσης που παρατηρείται οφείλεται σε… ψυχολογικούς λόγους των καταναλωτών και όχι στην ακρίβεια, που εξανεμίζει το οικογενειακό εισόδημα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά με απύθμενο θράσος -και εν μέσω παγωνιάς- είπε ότι «ο κόσμος δεν κρυώνει», ενώ ξέρει πολύ καλά ότι η απλησίαστη τιμή του πετρελαίου και η ακόμα πιο υψηλή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος καθιστούν απαγορευτική για τον περισσότερο κόσμο την οικιακή θέρμανση, είτε αυτή προέρχεται από καλοριφέρ είτε από air condition και ηλεκτρικές συσκευές.

Όμως, αυτές οι καταστάσεις τις οποίες βιώνει ο κόσμος είναι σίγουρα άγνωστες για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος αρέσκεται να κοκορεύεται ότι έχει και έρεισμα στα λαϊκά στρώματα και ζεσταίνεται στην υπουργική καρέκλα του.

«Η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους. Οταν ακούς για πόλεμο κάθε μέρα στα κανάλια, σε όλον τον πλανήτη η κατανάλωση πέφτει. Τι κάνει ο άλλος; Μαζεύεται» είπε στον ΑΝΤ1. Και επέμενε στην απαράδεκτη και ανάλγητη άποψή του, όταν του επισημάνθηκε ότι ο κόσμος δεν βάζει βενζίνη και δεν παίρνει πετρέλαιο όχι για ψυχολογικούς λόγους, αλλά επειδή είναι ακριβά. «Η οικονομία είναι ψυχολογία, σήμερα έχουμε πόλεμο» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν είναι ώρα για το “Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα”».

Αρνήθηκε στη συνέχεια ακόμη μία φορά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, λέγοντας ότι η μείωση των φόρων δεν αυξάνει αυτόματα την κατανάλωση. «Οσο και να μας πιέζετε, δεν θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων, δεν θα τινάξουμε τη χώρα στον αέρα. Μη με ξαναρωτήσετε» είπε με το γνωστό θρασύ ύφος του και απέδωσε τις αυξήσεις στον Πούτιν: «Δεν βάλαμε εμείς τον Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, μόνος του το έκανε. Αυτό έχει συνέπειες. Θα τις πληρώσουμε όλοι αναγκαστικά. Αφού έκανε πόλεμο, τι να κάνουμε τώρα; Να πάω εγώ να πολεμήσω τον Πούτιν; Μπορώ;» είπε, παρότι η ακρίβεια πλήττει τα νοικοκυριά εδώ και έξι μήνες και σε αυτό το διάστημα ο ίδιος έλεγε ότι δεν υπάρχει.

Προκαλώντας ακόμα περισσότερο, ξεστόμισε: «Πρώτα απ’ όλα δεν κρυώνει ο κόσμος. Ο κόσμος έχει μια κυβέρνηση που είναι στο πλάι του συνεχώς. Μην ανησυχεί ο κόσμος, είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά είμαστε από πάνω». Το… κλου των δηλώσεών του ήταν η διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, «όπως τα καταφέραμε και με την πανδημία».

Τώρα… σωθήκαμε! Η πανδημία είναι εδώ, κ. Γεωργιάδη, με πάνω από 26.000 νεκρούς, εκ των οποίων οι 16.000 εκτός ΜΕΘ. Η κυβέρνησή σας δεν τα κατάφερε. Με τον ίδιο τρόπο σκέφτεστε να μας σώσετε και από την ακρίβεια;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα