Γκάφα Βαρβιτσιώτη! Δήλωσε ότι στόχος των κυρώσεων είναι η πτώση του Πούτιν

Σε επικίνδυνες ατραπούς οδηγεί τη χώρα μας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εμπλέκοντάς τη σε απόπειρα αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία. «Οι παγκοσμίως συντονισμένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία στοχεύουν στην αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα, μέσω εσωτερικής αναταραχής» φέρεται ότι δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν βρισκόταν στην Ουάσινγκτον.

Ο «προωθημένος» αυτός ισχυρισμός του κ. Βαρβιτσιώτη προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού η γραμμή όλων των κρατών που συμμετέχουν στις κυρώσεις είναι ότι αυτές λαμβάνουν χώρα προκειμένου να σταματήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κανείς διπλωμάτης δεν θα τολμούσε να ισχυρισθεί ότι σκοπός των κινήσεων στην οποία συμμετέχει η χώρα του θα ήταν η επέμβαση στα εσωτερικά άλλου κράτους, εκτός προφανώς από τον κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος θεώρησε ότι επισκεπτόμενος τις ΗΠΑ έπρεπε να υπερκεράσει ακόμη και τα πλέον πολεμοχαρή από τα «γεράκια» της Ουάσινγκτον.

Διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ερμηνεύσει κανείς τι ακριβώς ήταν αυτό που οδήγησε τον κ. Βαρβιτσιώτη σε μια τέτοια ακραία τοποθέτηση, που αλλάζει εντελώς τη θέση της χώρας μας στον διεθνή χάρτη. Το γεγονός δε πως οι δηλώσεις αυτές έγιναν μικρό χρονικό διάστημα πριν ο Νίκος Δένδιας δηλώσει την πρόθεσή του να συνοδεύσει ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη δημιουργεί περαιτέρω ερωτήματα ως προς τη συνοχή των επιλογών της εξωτερικής μας πολιτικής. Ωστόσο, έντονη ήταν η αντίδραση του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση «για αλλοπρόσαλλες κινήσεις, που θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα