Απαράδεκτη δήλωση για τη νέα εισβολή του Αζερμπαϊτζάν

Ως «επεισόδια» αναφέρει το ΥΠΕΞ την επίθεση που εξαπέλυσε ο δικτάτορας Ιλχάμ Αλίγιεφ στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Επιεικώς απαράδεκτη υπήρξε η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με την ελληνική πλευρά, καταπώς φαίνεται, να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά -αν αναλογιστεί κανείς την αντίδραση της χώρας μας όσον αφορά τη ρωσική εισβολή-, μια απολύτως επικίνδυνη στάση.

Με τον Ιλχάμ Αλίγιεφ, εκμεταλλευόμενο τον πόλεμο στην Ουκρανία, να εξαπολύει νέα αιματηρή επίθεση κατά της Αρμενίας, χρησιμοποιώντας τα τουρκικά όπλα και έχοντας την αμέριστη στήριξη του Ζελένσκι, η ελληνική διπλωματία απέφυγε να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Ειδικότερα, η χώρα μας, με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, περιορίστηκε να εκφράσει την ανησυχία της για τα τελευταία ένοπλα επεισόδια και την προώθηση στρατιωτικών μονάδων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Την ίδια ώρα, πάντοτε με την ίδια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε να σταματήσουν αμέσως αυτά τα επεισόδια, οι μονάδες να αποσυρθούν στις αρχικές τους θέσεις και να γίνει σεβαστή η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου του 2020, όπως αναφέρεται επί λέξει. Στην επίμαχη ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών δεν αναφέρεται πουθενά ποιος είναι ο επιτιθέμενος και ποιος είναι εκείνος που δέχεται επίθεση.

Κι όμως, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στο Αζερμπαϊτζάν και τον Αλίγιεφ. Φαίνεται πως η χώρα μας, ακολουθώντας την τακτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία, αποφεύγοντας να καταδικάσει ρητώς το Αζερμπαϊτζάν αλλά και να δείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη της προς την Αρμενία, όπως το έκανε στην περίπτωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα