Έλεος! Ο ΓΑΠ χορεύει αμέριμνος στην Τουρκία

Το… δις εξαμαρτείν! Έριξε ζεϊμπεκιές με τον δήμαρχο της Αλικαρνασσού στο πλαίσιο συνεδρίου

Από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών οι Τούρκοι έβαζαν τον Γιώργο Παπανδρέου να χορεύει στον ρυθμό τους, κι αυτός, όπως φαίνεται, το πήρε συνήθεια και κάθε φορά που βρίσκεται με Τούρκους ρίχνει τις στροφές του… Προχθές ο πρώην πρωθυπουργός χόρεψε ζεϊμπέκικο στην Αλικαρνασσό μαζί με τον δήμαρχο της πόλης Αχμέτ Αράς. Το τραγούδι ήταν στην τουρκική γλώσσα, έπαιζε τουρκική λύρα, αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε να χορέψει. Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στην Τουρκία ως καλεσμένος στο συνέδριο «Μεσογειακές Ημέρες Λογοτεχνίας» που διεξάγεται στην Αλικαρνασσό και διοργανώνεται από το ίδρυμα Livaneli σε συνεργασία με τον δήμο Αλικαρνασσού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Έχει περάσει στην Ιστορία το ζεϊμπέκικο που είχε χορέψει τον Ιούλιο του 2001, με τον Τούρκο τότε ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ να του δίνει τον ρυθμό χτυπώντας του παλαμάκια. Οι δύο υπουργοί είχαν επισκεφθεί το Κουσάντασι της Τουρκίας και τη Σάμο για να στείλουν μήνυμα καλής γειτνίασης. Εκείνος ο χορός είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Κύπρο, με τον τότε υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο να δηλώνει ότι ο Γ. Παπανδρέου έριχνε τις στροφές του την ώρα που ο ίδιος μιλούσε σε εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς από την εισβολή του 1974.

Το θέμα είχε πάρει μεγάλη διάσταση και, για να μην ξεφύγει εντελώς και προκληθεί ελληνοκυπριακή κρίση, είχε παρέμβει με γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις Χάσικου δεν απηχούν τη θέση της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί και σέβεται το λαϊκό αίσθημα, αλλά, ως υπεύθυνη κυβέρνηση που χειρίζεται την τύχη αυτού του τόπου, δεν τοποθετείται ανάλογα με το λαϊκό αίσθημα» είχε σημειώσει ο Πρόεδρος. Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο βεβαίως με τη δήλωσή αυτή είχε πει ότι πράγματι ο χορός του Παπανδρέου είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στον κυπριακό λαό. Του Γιώργου βέβαια δεν ίδρωσε το αυτί, καθώς νόμιζε -ο αφελής- ότι με τη διπλωματία του ζεϊμπέκικου θα καλοπιάσει τους Τούρκους και θα λύσει το Κυπριακό!

Πάντως και μετά την πρόσφατη ήττα του στο ΚΙΝ.ΑΛ. πάλι ζεϊμπέκικο χόρεψε… Και δεν το χορεύει και καλά!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα