Ο Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο τη μείωση της ανεργίας!

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε νομίζει ότι είναι πρωθυπουργός σε άλλη χώρα είτε δεν είναι σε θέση να καταλάβει τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πολιτική του στον κόσμο, καθώς ούτε την πανδημία αντιμετώπισε επιτυχώς, κι απόδειξη είναι οι σχεδόν 29.000 θάνατοι -ακόμα και τώρα 50-60 καθημερινά-, ούτε την ακρίβεια, που έχει φέρει τους πολίτες σε απελπισία.

Κι όμως χθες, μιλώντας σε προσυνεδριακή εκδήλωση στη Νίκαια, είπε αυτοθαυμαζόμενος «εάν επιτύχαμε τόσα πολλά εν μέσω πανδημίας, εισβολής στον Εβρο και οξείας οικονομικής κρίσης, φανταστείτε τι θα πετύχουμε σε μία 8ετία»! Καλύτερα να μην το φανταστούμε.

Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, έθεσε ως στόχο τη μείωση της ανεργίας κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σημείωσε πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης, υποστηρίζοντας πως εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, έδειξε ότι επενδύει στην επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού για την ανάκαμψη της Ν.Δ., λέγοντας ότι «την 1η Μαΐου θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους».

Δεν παρέλειψε, επίσης, να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στο συνέδριό του σημείωσε, με ειρωνική διάθεση, «μακάρι να έκαναν συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε, ένα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων, που δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα