Χολερική επίθεση από Άδωνι και Σκάι σε φούρναρη

Οι δημοσιογράφοι επέμεναν ότι όλα βαίνουν καλώς και ο Γεωργιάδης σε παρέμβασή του πήγε να βγάλει τον επαγγελματία, ψεύτη

Δεν μάσησε τα λόγια του αρτοποιός, που είχε την… ατυχία να βγει στην πρωινή εκπομπή του Σκάι. Ο Μιχάλης Σέκκας ήταν καλεσμένος για να περιγράψει τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο κλάδος του, καθώς η τιμή του αλευριού έχει αυξηθεί κατά 100% και η τιμή του ψωμιού βρίσκεται στα ύψη.

Το πρώτο σοκ ήρθε από τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο πάνελ και επέμεναν πως οι επαγγελματίες δεν χρειάζονται καμία στήριξη, ενώ τον προέτρεπαν ακόμα και να πουλήσει ψωμί με… αυξημένες τιμές για να μην επιδοτήσει το κράτος τις τεράστιες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, όπως είναι το αλεύρι.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι η τιμή της φραντζόλας έφτασε στο 1 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τις αυξήσεις στην τιμή του αλευριού, έπρεπε να κυμαίνεται στο 1,30.

Ωστόσο, αν ανεβάσει τόσο την τιμή, ο κόσμος θα αδυνατεί να αγοράσει και αυτό θα σημάνει το κλείσιμο της επιχείρησής του.

Ο Μιχάλης Σέκκας κάλεσε την κυβέρνηση να χτυπήσει το πρόβλημα στην «καρδιά», στους εισαγωγείς των σιτηρών, και να προχωρήσει σε επιδότηση, καθώς η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου.

Ο αρτοποιός επισήμανε ακόμα ότι πρέπει να υπάρχει ισονομία, λέγοντας ότι δεν γίνονται έλεγχοι εκεί που πρέπει, παρά μόνο στους μικρούς.

Σαν άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαναγιώτου, Αρης Πορτοσάλτε αλλά και ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου προσπαθούσαν να πείσουν πως όσον αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης (δηλαδή ο Άδωνις Γεωργιάδης), γίνονται έλεγχοι στην αγορά και πέφτουν πρόστιμα σε όσους παραβαίνουν τον νόμο.

Πρόστιμα

Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να παρέμβει τηλεφωνικά ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, για να βγάλει ψεύτη τον αρτοποιό για τους ελέγχους, υποστηρίζοντας ότι έχουν πέσει βαριά πρόστιμα από την αρμόδια Υπηρεσία Ελέγχων.

Όταν όμως ο αρτοποιός επέμενε για την κατάσταση που βιώνει ο ίδιος και ο κλάδος (λες και οι υπόλοιποι γνωρίζουν καλύτερα από τον επαγγελματία), άκουσε τον υπουργό να του απευθύνεται με περιφρονητικό ύφος, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιδοτεί και το ρεύμα και το ψωμί – και ποιος ξέρει ποια άλλα αγαθά. Ο Μιχάλης Σέκας τού απάντησε ότι αυτά είναι τα βασικά αγαθά, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανεβάζει τους τόνους.
Μάλιστα, ο υπουργός ανέβασε την ένταση της φωνής του και επιτέθηκε στον αρτοποιό: «Εσάς αυτή η κυβέρνηση δεν σας έχει στηρίξει; Αυτή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σας έχει στηρίξει, που φωνάζετε τόση ώρα;», με τον επαγγελματία να απαντάει ότι φωνάζει επειδή τον πνίγει το δίκιο του.

Το θέμα είναι πού να βρει το δίκιο του στον Σκάι…

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα