Χυδαία παρέμβαση στη δικαιοσύνη από τον Όμιλο Μαρινάκη

Διαβάζω σε στήλη εγκυρότατου συναδέλφου απογευματινής εφημερίδας (του ομίλου Μαρινάκη βεβαίως, βεβαίως) ότι, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου, ανοίγει ο δρόμος για τις παραπομπές και το Ειδικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον εγκυρότατο συνάδελφο, οι παραπομπές θα αποφασιστούν από τη Δικαιοσύνη το αργότερο στις αρχές Ιουλίου, ύστερα από 50 ημέρες το πολύ. Για να το γράφει κάτι θα ξέρει! Κάποιος από τη Δικαιοσύνη ή κάποιος από την κυβέρνηση, με τον οποίο είναι σε ανοιχτή γραμμή, θα τα διοχετεύει. Είναι ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο! Να πληροφορείται το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου από τις εφημερίδες ότι θα παραπέμψει κατηγορουμένους στο Ειδικό Δικαστήριο, πριν καν συνεδριάσει για να εκτιμήσει και να αξιολογήσει το αποδεικτικό υλικό. Κράτος δικαίου η Ελλάδα, ε; Οι δικαστές μαθαίνουν τις αποφάσεις τους από τις εφημερίδες…

Αναφορικά με την υπόθεση αυτή υπάρχει, όμως, ένα ακόμη συναφές θέμα: η ενσωμάτωση της κοινοτικής νομοθεσίας για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην εθνική έννομη τάξη. Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προ μηνός, αλλά, λόγω της οξύτατης αντίδρασης του αντιπροέδρου της Ν.Δ. και άλλων δυνάμεων κρυπτόμενων όπισθεν αυτού, παραπέμφθηκε από τον πρωθυπουργό προσωρινά στις καλένδες. Αλυτα θέματα όμως δεν υπάρχουν στη ζωή και, όταν δεν τα λύνεις, σε κυνηγούν.

Η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, η οποία ήταν η αγαπημένη της Ν.Δ. όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έστειλε γράμμα στην κυβέρνηση και τη ρωτά… πότε θα συμμορφωθεί στο αίτημα της Ε.Ε. για τη νομοθεσία που αφορά τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος! Το Μαξίμου πλέον έχει να επιλέξει μεταξύ του κυρίου Γεωργιάδη και των λοιπών, από τη μια, και του κινδύνου να εξευτελιστεί η Ελλάς στην επόμενη έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας.

Διαλέγει και παίρνει.

Κ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα