Εγκρίθηκε η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. και τον ανεξάρτητο Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Με τη σκιά της αποκάλυψης του αιτήματος Μπάιντεν για αναβάθμιση των τουρκικών F-16 να πλανάται βαριά πάνω από τη Βουλή, κυρώθηκε από την Ολομέλεια η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετάει μεν για Ουάσινγκτον με το «ναι» της Εθνικής Αντιπροσωπίας στις αποσκευές του, πλην όμως δεν κατάφερε να πείσει την αντιπολίτευση για την αμοιβαιότητα της συμφωνίας, καθώς μόνο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. υπερψήφισε.

Η επίμαχη συμφωνία κυρώθηκε τελικώς από τους 181 βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ «υπέρ» ψήφισαν τόσο ο ανεξάρτητος πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος όσο και η ανεξάρτητη, προερχόμενη από το ΜέΡΑ25, Κωνσταντίνα Αδάμου, η οποία προσχώρησε προ ολίγων μόλις ημερών στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., και θέλησε να υποβάλει τα πολιτικά της διαπιστευτήρια στο νέο της κόμμα, συντασσόμενη με την κεντρική γραμμή της υπερψήφισης. Καταψήφισαν 119 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Πάντως, χθες αποδείχθηκε πως η Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και πως μάλλον ήρθε η ώρα, αφότου ξεμπέρδεψε με το θέμα του ονόματος, να κάνει επιτέλους καθαρές τις θέσεις του κόμματος απέναντι στον ελληνικό λαό.

Παρόλο που από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει πως θα πει το περιβόητο «ναι» στην ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου άλλωστε να λέει πως, καίτοι ετεροβαρής, θα στηριχθεί από το κόμμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε ενημέρωση για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 από τις ΗΠΑ, αναφέροντας πως «από αυτό θα εξαρτηθεί η ψήφος μας»! Τελικώς βέβαια, όπως είχε ανακοινωθεί εξαρχής, το κόμμα ενέκρινε τη συμφωνία.

Σημειωτέον πως αυτή προβλέπει περισσότερες διευκολύνσεις στα αμερικανικά στρατεύματα και πολλαπλασιασμό των βάσεων, και συγκεκριμένα δίνει δυνατότητες αυξημένων επενδύσεων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε μια σειρά από περιοχές, ανάμεσά τους η Αλεξανδρούπολη, η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο και η Σούδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα