Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τα βάζει τώρα με τον Χένρι Κίσινγκερ

Πιεσμένος ο Ουκρανός πρόεδρος, ανοίγει συνεχώς μέτωπα

Λάβρος κατά του Χένρι Κίσινγκερ, αλλά και έναντι όσων του ζητούν η χώρα του να παραχωρήσει εδάφη της στη Ρωσία με αντάλλαγμα την ειρήνη, εμφανίστηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι! «Φαίνεται ότι το ημερολόγιο του κ. Κίσινγκερ δεν είναι του 2022, αλλά του 1938» ανέφερε, συγκρίνοντας την πρόταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τη συμφωνία που παραχώρησε μέρος της Τσεχοσλοβακίας στη ναζιστική Γερμανία περισσότερα από 80 χρόνια πριν, στο πλαίσιο της πολιτικής κατευνασμού.

«Νόμιζε ότι μιλούσε σε άλλο κοινό, στο Μόναχο του 1938 κι όχι στο Νταβός. Παρεμπιπτόντως, στο πραγματικό 1938, όταν η οικογένειά του διέφυγε από τη ναζιστική Γερμανία, ο Κίσινγκερ ήταν 15 ετών και γνώριζε πολύ καλά τι συνέβαινε και κανείς δεν τον άκουσε τότε να λέει πως θα έπρεπε να προσαρμοστούν όλοι στους ναζί και να μην πολεμήσουν» είπε ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος, απαντώντας ουσιαστικά στα λεγόμενα του βετεράνου διπλωμάτη, που είπε όσα είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Από τα λεκτικά πυρά του Ζελένσκι δεν γλίτωσαν, όμως, ούτε οι «New York Times». «Πίσω από αυτές τις αναλύσεις των μεγάλων γεωπολιτικών μυαλών που συμβουλεύουν την Ουκρανία να δώσει εδάφη δεν υπάρχει το ενδιαφέρον για το πώς το αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, εκείνοι που ζουν στις περιοχές που εκείνοι προτείνουν να παραχωρηθούν. Ουσιαστικά δεν προτείνουν ειρήνη, αλλά την ανταλλαγή εδαφών για την οπτασία της ειρήνης» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα