Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ χρεωμένο ως τον λαιμό!

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του κόμματος που άλλαξε… τρεις φορές ΑΦΜ αλλά θέλει να σώσει τη χώρα

Μπορεί το όνομα «ΠΑΣΟΚ» να επέστρεψε και να ξαναπήρε τη θέση του ΚΙΝ.ΑΛ., τα δυσθεώρητα χρέη του όμως όχι μόνο δεν έφυγαν ποτέ από τη Χαριλάου Τρικούπη αλλά χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και έχουν φτάσει τα 362.013.564,33 ευρώ στο σύνολό τους, εκ των οποίων τα 355.992.009,12 είναι οφειλές από τραπεζικά δάνεια. Τα στοιχεία αναφέρονται στον ισολογισμό του 2021, ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου, και τον οποίο υπογράφει ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης, πρώην υπουργός.

Χρέη που προκαλούν ίλιγγο και μόνο που διαβάζεις το ύψος τους και τα οποία προφανώς δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεωθούν, όπως και της Ν.Δ. εξάλλου, όσο κι αν λένε οι ηγεσίες τους ότι τα δάνεια είναι σε ρύθμιση και εξυπηρετούνται. Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο αυξάνονται, καθώς οι τόκοι που προστίθενται είναι δεκάδες εκατομμύρια. Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 2020 οι οφειλές του ΠΑΣΟΚ σε τραπεζικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 38.008.939 από τους τόκους, αφού το 2020 χρωστούσε 317.983.070 ευρώ.

Τo σύνολο του «πράσινου» χρέους, όμως, ανέρχεται για το 2021 σε 362. 013.565,33 ευρώ κι αυτό γιατί εκτός από τα δάνεια χρωστάει σε προμηθευτές (1.015.391), οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης (71.876), λοιπούς φόρους – τέλη (17.485), λοιπές υποχρεώσεις (4.916.801 εκ), που όμως δεν διευκρινίζεται ποιες είναι αυτές. Τo σύνολο του χρέους το 2020 ήταν 323,230,491.

Αντίθετα, το ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο ως όνομα σβήστηκε από τον χάρτη, δεν δημιούργησε χρέη στα χρόνια που λειτουργεί ως… ΑΦΜ! Σύμφωνα με τον δικό του ισολογισμό για το 2021, έχει πλεόνασμα χρήσης 2.043.418 και δεν φαίνεται να βαρύνεται με τραπεζικά χρέη.

Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Μπορεί να μην τα δημιούργησε ο ίδιος, αλλά οι παλιότεροι πρόεδροι του κόμματος, όμως τα κληρονόμησε και η ευθύνη πλέον βαρύνει αυτόν γιατί είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μετονομάστηκε σε ΚΙΝ.ΑΛ. όχι μόνο για πολιτικούς λόγους αλλά και για να αλλάξει ΑΦΜ λόγω των χρεών, τα οποία δεν μπορούσε να ρυθμίσει, αφού από ένα κόμμα του 40% που ήταν εισπράττοντας και την ανάλογη χρηματοδότηση από το κράτος, έπεσε σε μονοψήφια ποσοστά. Επίσης, η κριτική που είχε δεχτεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν αποφάσισε την επαναφορά του ονόματος, είχε επικεντρωθεί και από κομματικά στελέχη στο θέμα των χρεών.

Πριν από 20 μέρες και μετά το εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα του κόμματος, σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM είχε ρίξει, εμμέσως πλην σαφώς, την ευθύνη δημιουργίας των χρεών στις προηγούμενες ηγεσίες (σ.σ.: το ίδιο είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρυσι μετά τον σάλο από την τότε αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το χρέος των 343.000.000 ευρώ της Ν.Δ.). Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Τα χρέη δεν τα δημιούργησε η γενιά μου, αλλά οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό να τα διαχειριστούμε με διαφάνεια. Δέσμευση και προτεραιότητά μου είναι να ρυθμιστούν όλα αυτά τα χρέη, ώστε να είμαστε 100% συνεπείς απέναντι σε αυτά που ανέφερα» απάντησε σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον γενικό διευθυντή Νίκο Σαλαγιάννη. Ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα, αλλά είναι απορίας άξιο πώς θα ρυθμιστεί τόσο μεγάλο χρέος, που κάθε χρόνο γεννά νέο χρέος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους τόκους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα