Ο Παναγιωτόπουλος αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα όπλα που έχει στείλει

Ομερτά για την αποστολή πολεμικού υλικού στο Κίεβο

Συνεχίζονται οι κυβερνητικές προφάσεις εν αμαρτίαις αλλά και η προσπάθεια συσκότισης όσον αφορά την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα όπλα που έχει στείλει η χώρα μας, επιμένοντας ταυτοχρόνως στο επιχείρημα πως ό,τι αποστέλλεται ανήκει στα αποθέματα.

Βεβαίως, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», η στρατιωτική βοήθειά μας προς την Ουκρανία περιλαμβάνει, ανάμεσα σε -πολλά- άλλα, και περί τα 60 Stinger. Είναι και αυτά άραγε «μη απαραίτητα» για την αμυντική διάταξή μας;

Εν αναμονή και της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε κάποιες πρώτες απαντήσεις, με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση του Θοδωρή Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ), αναφορικώς με το πόσα όπλα και οπλικά συστήματα έχουν αποσταλεί αλλά και πρόκειται να αποσταλούν στο μέλλον στον πόλεμο. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες τόσο για τη συμφωνία με τη Γερμανία όσο και συνολικώς για τη συνδρομή της Ελλάδας από την πρώτη ημέρα της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, επικαλούμενος το… εθνικό απόρρητο, λέγοντας πως «έχουν ευαισθησία» αυτά τα ζητήματα, καθώς σχετίζονται με την εθνική ασφάλειά μας.

Ο ίδιος αποκάλυψε, μάλιστα, πως έχει ζητηθεί από την Ελλάδα να αποστείλει και άλλο πολεμικό υλικό (!), λέγοντας πως «μας ζητάνε διάφορα να στείλουμε, σε άλλα λέμε “ναι”, σε άλλα ευθαρσώς “όχι”. Λέμε “όχι” σε αυτά που είναι απαραίτητα, που είναι αναπτυγμένα για μια απειλή που έχουμε ειδικά αυτή την περίοδο με το παραλήρημα της Τουρκίας».

Για τα τεθωρακισμένα

Ειδικώς για τα τεθωρακισμένα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ισχυρίστηκε πως οι δύο χώρες δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, καθώς Μητσοτάκης και Σολτς συμφώνησαν μόνο επί της Αρχής, και πως μένει να οριστούν οι τεχνικοί όροι. Κατά τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, σκοπός της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ταυτόχρονη αντικατάστασή τους από «πιο σύγχρονα» γερμανικά, «ώστε να μη μείνουν εκτεθειμένες οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ούτε ένα δευτερόλεπτο».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός βρέθηκε νωρίς χθες το πρωί στην Μπρατισλάβα, επ’ αφορμή του ετήσιου συνεδρίου ασφαλείας GLOBSEC, από όπου δήλωσε, αναφερόμενος στις απειλές του «σουλτάνου», πως «πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας, στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας». «Είναι περίεργο», ανέφερε, «να έχεις έναν σύμμαχο που σε απειλεί με πόλεμο, εάν αποφασίσουμε να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα. Απειλή πολέμου από έναν σύμμαχο σε έναν άλλο; Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους συμμάχους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου από την πλευρά του υποστήριξε, στο πλαίσιο του breafing, πως η χώρα δεν θα μπει σε ανταγωνισμό έντασης μέσω λεκτικών αντιπαραθέσεων με την Τουρκία, και πως «έχουμε το Διεθνές Δίκαιο και τους συμμάχους με το μέρος μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα