Το Μαξίμου καλύπτει τον αποτυχημένο Στυλιανίδη!

Την ώρα που η Αττική μετράει πληγές από τις φετινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες της στην… κλιματική αλλαγή

Μόνο ανησυχία προκαλούν για τη συνέχεια του καλοκαιριού και τις πυρκαγιές στα δάση οι παιδαριώδεις δικαιολογίες που χρησιμοποίησε χθες η κυβέρνηση για να καλύψει την ανετοιμότητα και την ανικανότητά της. Ο κρατικός μηχανισμός ήδη χρεώνεται το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να κατασβέσει έγκαιρα την πυρκαγιά στην Ανω Βούλα και αυτό προοινωνίζεται ανάλογες αποτυχίες και το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση, αποποιούμενη τις ευθύνες της, τις μετακυλίει στην κλιματική αλλαγή, στις υψηλές θερμοκρασίες, στους ανέμους και σε οτιδήποτε κινείται εκτός από τον εαυτό της…

Όσο για τις ευθύνες του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, ούτε λόγος. Ο πρωθυπουργός, αντί να τον διώξει που μετά την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού τον χειμώνα με τα χιόνια στην Αττική Οδό απέτυχε να οργανώσει και τη δασοπυρόσβεση, τον στηρίζει (σ.σ.: για την ώρα τουλάχιστον) «απολύτως», όπως είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου: «Απολαμβάνει ο Χρ. Στυλιανίδης της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού;» ρωτήθηκε δύο φορές και απάντησε στη… δεύτερη: «Απολύτως. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Η διαχείριση των τριών εστιών της πρόσφατης πυρκαγιάς εν μέσω σφοδρών ανέμων ήταν απόδειξη ότι η δουλειά που έχει γίνει αποδίδει. Είμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο καλοκαίρι».

Η κυβέρνηση λοιπόν είναι ευχαριστημένη από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στη Γλυφάδα και τη Βούλα, με τον κ. Οικονόμου να υποστηρίζει ότι «φέτος είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και έχουμε κινητοποιήσει πολλαπλάσια μέσα για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, η προετοιμασία αυτή φάνηκε και στην πυρκαγιά στη Γλυφάδα και στη Βούλα, όπου τα μέσα κινητοποιήθηκαν και οι χρόνοι αντίδρασης ήταν εντός των πρωτοκόλλων και ήταν ελεγχόμενες οι ζημιές, οι φθορές σε περιουσίες και υποδομές».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και «είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν στο ότι η περιοχή μας βάλλεται σφοδρά από την κλιματική κρίση, η οποία προκαλεί υψηλότατες θερμοκρασίες σε μεγάλο διάστημα του χρόνου, αλλά και σφοδρούς ανέμους, το κοκτέιλ αυτό είναι εκρηκτικό».

Δικαιολογίες

Στη συνέχεια τόνισε ότι «θα είναι μεγάλη η πίεση φέτος και τα επόμενα χρόνια, όσο δεν λαμβάνονται διεθνώς δραστικά μέτρα για την αναστροφή της κλιματικής κρίσης, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα». Συνεχίζοντας τις δικαιολογίες και την αναζήτηση άλλοθι για όσα πιθανόν ακολουθήσουν μέσα στο καλοκαίρι, είπε πως οι πυρκαγιές δεν σβήνουν με κραυγές.

Πάντως, στις εξωφρενικές δικαιολογίες ακούστηκε και το εξής αμίμητο από εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ: Οτι για την πυρκαγιά έφταιγε ένα… πουλί, που πήρε φωτιά! Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονη. Ο εκπρόσωπός του Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι έναν χρόνο μετά το αρνητικό ρεκόρ με 1.300.000 στρέμματα γης καμένα, οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για ενίσχυση της Πυροσβεστικής καταρρέουν μπροστά στα χιλιάδες οργανικά κενά της υπηρεσίας και στις εικόνες πυροσβεστών να δίνουν τη μάχη με κουβάδες μέσα στην Αθήνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα