Ο Μητσοτάκης άνοιξε διάπλατα την πόρτα για πρόωρες κάλπες!

Αποκαλυπτική των προθέσεων η συνέντευξή του στην ΕΡΤ – Έριξε τα βάρη στην αντιπολίτευση που δημιουργεί τοξικό περιβάλλον

Το αφήγημα της τοξικής αντιπολίτευσης που θα τον αναγκάσει να πάει σε εκλογές, δίχως ο ίδιος να το θέλει, άρχισε να ξεδιπλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φοβούμενος προφανώς ότι τη στιγμή που θα επιλέξει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές θα ανασυρθούν οι δικές του ομιλίες και συνεντεύξεις περί της ανάγκης να ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησής τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει επιλέξει να διαχειριστεί επικοινωνιακά την απόφασή του, ρίχνοντας τα βάρη στην αντιπολίτευση και υποκρινόμενος ότι είναι το κλίμα που δημιουργείται από την αντιπολίτευση που τον αναγκάζει.

«Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση η συζήτηση για πρόωρες εκλογές να αντικατασταθεί από πρόωρη πόλωση, ένταση και διαρκή τοξικότητα, που θα διαρκέσει δέκα μήνες. Αυτό θα ήταν κακό για τη χώρα. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται πρωτίστως από την αντιπολίτευση» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή του Γ. Κουβαρά στην ΕΡΤ, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε και από χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου «ποιοι δηλαδή είναι αυτοί που δημιουργούν το τοξικό περιβάλλον» και στην παρατήρηση ότι έχει αναφερθεί σε αυτή την τοξικότητα και πριν από τη συγκεκριμένη συνέντευξη και είναι σαν να αφήνει ένα παράθυρο, μέσω «τοξικότητας», για πρόωρες εκλογές, επέλεγε να παίξει τον ρόλο της «σφίγγας», λέγοντας πως «δεν θα αποσπάσετε από μένα τίποτα παραπάνω από αυτό το οποίο ήδη σας είπα». Νωρίτερα δε ο πρωθυπουργός είχε επιλέξει να αφήσει ορθάνοιχτο το παράθυρο των πρόωρων εκλογών, ξεκαθαρίζοντας ότι «πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές».

Το γεγονός ότι συμπλήρωσε πως μπορεί να υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι για να μην πάει κανείς σε πρόωρες εκλογές μάλλον δεν έπεισε ούτε τον δημοσιογράφο. Στον ίδιο τόνο ο πρωθυπουργός συνέχισε να μιλά για την «επόμενη ημέρα», στέλνοντας μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκο Ανδρουλάκη, που είχε δηλώσει ότι πρωθυπουργική καρέκλα δεν θα δουν Μητσοτάκης – Τσίπρας, στον βαθμό που αυτό εξαρτάται από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., ότι τον πρωθυπουργό δεν τον εκλέγει ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά ο ελληνικός λαός. Δεν απέκλεισε πάντως ούτε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, τονίζοντας ότι δεν θα απαντήσει σε κανένα υποθετικό σενάριο για εκλογές, οι οποίες, όπως ισχυρίστηκε, ακόμα απέχουν έναν χρόνο.

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε για την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωση μέτρων ανακούφισης των πολιτών από την ακρίβεια στις τιμές των καυσίμων, τονίζοντας πως «ο προηγούμενος τρόπος (δηλαδή το Fuel Pass) δίνει ένα περίγραμμα για το πώς θα παρέμβουμε και ίσως αυτή τη φορά να είναι με πιο ενισχυμένο τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε παρέμβαση για τους επόμενους μήνες, πιστεύω το αντέχουμε δημοσιονομικά και θα πρέπει να υπάρξει μια ανακούφιση για τους πολίτες, ειδικά εν όψει των καλοκαιριών διακοπών, ώστε να υπάρξει μια ανάσα για τα έξοδα των καυσίμων για τις μετακινήσεις». Απέκλεισε δε οποιαδήποτε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ισχυριζόμενος ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιδοτούσαμε περισσότερο τους πλουσίους και λιγότερο τους φτωχούς. Διότι αυτοί έχουν μεγαλύτερες καταναλώσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα