Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

«Περνάω πάντοτε καλά όταν είμαι κοντά σας»

Με αυτήν τη φράση-έκπληξη απάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ευχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να περάσει καλά στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας τη «δημοκρατία», που έχει ήδη αναφέρει ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών διανύουν την καλύτερη περίοδο. Ο παναγιότατος έφτασε χθες στην Αθήνα και, ως είθισται, επισκέφθηκε τον μακαριότατο στην Αρχιεπισκοπή.

Ο κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνάντηση: «Είστε για εμάς ένα υπόδειγμα σε πάρα πολλά θέματα, και σε δύσκολα και σε μικρά, αλλά κυρίως σε θέματα ενδοεκκλησιαστικά, που χειρίζεστε με άριστο τρόπο».

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε για το εγκάρδιο και αδελφικό καλωσόρισμα, εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μετέφερε την ευλογία και τη στοργή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και τις ευχές όλων για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα. Εξάλλου, ήταν η πρώτη ουσιαστική συνάντηση που είχαν οι δυο τους από τότε που υπήρξε η γεφύρωση στις σχέσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, αλλά και στο ζήτημα της αναγνώρισης της Εκκλησίας των Σκοπίων, ενώ θεώρησαν ότι δεν ήταν κατάλληλη η στιγμή να μιλήσουν για το θέμα του κτήματος Προμπονά, το οποίο μέχρι στιγμής βρίσκεται σε ένα καλό στάδιο.

Σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης αναμένεται να επισκεφτεί τη δημόσια τηλεόραση, όπου θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις, θα βγει σε πρωινή εκπομπή και θα συναντηθεί με τη διοίκηση, ενώ το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η τελετή, κατά την οποία θα του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου καθηγητή του ΕΑΠ στον τομέα της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας για την πολυετή και πολυσχιδή συνεισφορά του στην προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Εξάλλου, στον παναγιότατο έχει αποδοθεί εδώ και χρόνια ο τίτλος του «πράσινου» Πατριάρχη. Επίσης, ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι η εν λόγω εκδήλωση λαμβάνει χώρα σήμερα 17 Ιουνίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη. Μετά το πέρας του τελετουργικού, ο παναγιότατος θα αναγνώσει την ομιλία του με τίτλο: «Δεκάλογος Κοινωνικής Οικολογίας».

Το Σάββατο ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την αμερικανική πρεσβεία, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα του παραθέσουν γεύμα ο μακαριότατος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και το βράδυ ο πρέσβης στο Ιδρυμα «Νιάρχος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα