Χυδαία επίθεση στη Δικαιοσύνη από την Ιωάννα Μάνδρου

Ωμή επίθεση Μάνδρου, Πρετεντέρη και Ράπτη κατά της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου Ελένης Μετσοβίτου – Φλουρή

Ένας συντονισμένος κι άκρως επικίνδυνος για το κράτος δικαίου τραμπουκισμός ενορχηστρώθηκε το τελευταίο τριήμερο τόσο εναντίον της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου Ελένης Μετσοβίτου – Φλουρή όσο και εναντίον του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου. Και πρωθιέρεια του «στημένου» χορού χρίστηκε για ακόμα μία φορά η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» Ιωάννα Μάνδρου. Πιστοί υπηρέτες και ο γνωστός… Γιάννης Πρετεντέρης και ο Χρήστος Ράπτης του iefιmerida. Όσον αφορά ποιος ήταν ο χορηγός μάλλον περιττεύει.

Ο λόγος της συσπείρωσης κι επίθεσης εναντίον ανώτατων δικαστών δεν είναι άλλος από τη συνολικά απαλλακτική πρόταση που έκανε η εισαγγελέας στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για τους εκδότες και δημοσιογράφους σε σχέση με το σενάριο της δήθεν σκευωρίας, που κατασκευάστηκε προκειμένου να ξεπλυθούν μερικά από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα μας, δηλαδή το σκάνδαλο Novartis και αυτό της «λίστας Λαγκάρντ».

Προφανής στόχος αυτής της συσπείρωσης είναι να ασκηθεί πίεση στο Δικαστικό Συμβούλιο ώστε να εκδώσει βούλευμα αφενός σε χρόνο σκανδαλωδώς ρεκόρ, μόλις λίγων ημερών για δικογραφία εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων, και αφετέρου παραπεμπτικό.

Η επιχείρηση ωμής και χυδαίας παρέμβασης που έχει στηθεί είναι πραγματικά πρωτοφανής! Φαίνεται πως η «συμμορία Novartis» δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός πως η εισαγγελέας στην πρότασή της, με βάση τα στοιχεία, κατακρημνίζει το μεγαλύτερο μέρος του κατηγορητηρίου και για τους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη αλλά και για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, τους οποίους έκρινε ανυπόστατους «πέραν κάθε αμφιβολίας».

Να υπενθυμίσουμε πως ο επιχειρηματίας που διαχειριζόταν το μεγαλύτερο μέρος της «λίστας Λαγκάρντ» χρησιμοποιήθηκε από τη «συμμορία Novartis», προκειμένου να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της δήθεν σκευωρίας. Το έχει, εξάλλου, αποκαλύψει στο βιβλίο του «Απόπειρα δολοφονίας» ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος, στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για το σκάνδαλο Novartis.

Και κάπως έτσι επιστρατεύτηκαν τόσο η Ιωάννου Μάνδρου όσο και ο Γιάννης Πρετεντέρης, που αρθρογραφεί στο «ΒΗΜΑ», αλλά και ο ιδιοκτήτης του σάιτ iefimerida Χρήστος Ράπτης, προκειμένου να εκτελέσουν κάτι που μοιάζει περισσότερο με «συμβόλαιο θανάτου», παρά υποτυπωδώς με δημοσιογραφία, έστω σε τριτοκοσμική χώρα.

Ας μην ξεχνάμε πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα βοήθησαν αποφασιστικά τη «συμμορία Novartis» και στο στήσιμο αυτής της υπόθεσης, όπως έχει αποκαλύψει και πάλι ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος. Και, προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο που τους έχει ανατεθεί, δεν διστάζουν τώρα να επιτεθούν απροκάλυπτα στη Δικαιοσύνη, για να ασκήσουν ανεπίτρεπτες πιέσεις, διαστρεβλώνοντας ολοκληρωτικά ακόμα και το περιεχόμενο της πρότασης της κυρίας Μετσοβίτου.

Η Ιωάννα Μάνδρου, για παράδειγμα, η μόνη δικαστική συντάκτρια που πάει κι έρχεται στα ρεπορτάζ με σοφέρ, δεν διστάζει να ξεπλύνει τον συνεργάτη του Σάμπυ Μιωνή, Σταύρο Παπασταύρου, γράφοντας πως αθωώθηκε στους δικαστικούς αγώνες του, ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως τα αδικήματα που τον βάραιναν παραγράφηκαν έπειτα από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δεν διστάζει, ακόμα, να ισχυριστεί πως η κυρία Μετσοβίτου έκρινε ότι οι ισχυρισμοί του Σάμπυ Μιωνή περί εκβιασμού δεν χρειάζεται να ερευνηθούν περαιτέρω επειδή ο επιχειρηματίας δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς.

Κι όμως, έχει την πρόταση στα χέρια της, την έχει διαβάσει και γνωρίζει καλά ότι η κυρία εισαγγελέας αναφέρει πως με βάση τα στοιχεία κανείς και ποτέ δεν εκβίασε τον Σάμπυ Μιωνή. Δεν διστάζει, τέλος, να ανακηρύξει αυθαίρετα την πρόταση της εισαγγελέως «παράλογη» και να τα βάλει με τη Δικαιοσύνη για τους αργούς ρυθμούς της, ειδικά σε αυτή την υπόθεση, κατά την οποία κινήθηκε γρηγορότερα από την ανακριτική διαδικασία που αφορά τη δίωξη του Ανδρέα Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis. Την ίδια γραμμή ακολουθεί, προφανώς, και ο Γιάννης Πρετεντέρης: Δηλώνει -μάλλον κωμικά- πως δεν θα κρίνει την εισαγγελέα και το Δικαστικό Συμβούλιο, αλλά κάνει τελικά λόγο για νταραβέρια προκειμένου να… κλείσει υποτονικά η υπόθεση.

Φυσικά, φροντίζει να ξεχάσει πως τα μοναδικά νταραβέρια έγιναν για να ανοίξει αυτή η υπόθεση, και σε αυτά συμμετείχε και ο ίδιος με βάση τις αποκαλύψεις Λοβέρδου. Οσο για το δημοσίευμα που φιλοξένησε το σάιτ του Χρήστου Ράπτη για να επαναλάβει ο Σάμπυ Μιωνή τη ρητορική του; Μοιάζει, μάλλον, η πιο απέλπιδα κίνηση να δεχθεί το Δικαστικό Συμβούλιο κατηγορίες που, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ανετράπησαν ολοκληρωτικά από τα πραγματικά στοιχεία.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα σκαρφιστούν όλοι οι πρόθυμοι (με το αζημίωτο, άραγε;), όταν σύντομα θα έρθουν στη δημοσιότητα συγκλονιστικά στοιχεία για τους «εντολείς» τους…

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα