Το Βερολίνο δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τα όπλα που έστειλε στο Κίεβο, σε αντίθεση με το Μαξίμου

Πλήρης διαφάνεια στη Γερμανία, εδώ σιωπή!

Αυτά που σε άλλες -ευρωπαϊκές- χώρες λογίζονται απλώς ως «ορθή πολιτική πρακτική» στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίζονται ως… πολυτέλεια. Οπως ακριβώς συμβαίνει και με τη συζήτηση περί «λογοδοσίας», μιας λέξης σχεδόν άγνωστης για το Μαξίμου και την ελληνική κυβέρνηση, που συχνά πυκνά έχει πιαστεί στα πράσα να κάνει πράγματα υπό το πέπλο της απόλυτης μυστικότητας και της σιωπής (γιατί, άραγε;), με αρωγό βέβαια και τα -γνωστά- λιστοπετσωμένα μέσα ενημέρωσης.

Την ώρα, λοιπόν, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με μπροστινό τον -αρμόδιο- υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, έστησε ολόκληρο σόου στο ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να μην αποκαλύψει τα «τι» και τα «πώς» της αποστολής όπλων από την πατρίδα μας προς την Ουκρανία, στη Γερμανία αποφάσισαν να κάνουν τα πράγματα αλλιώς.

Αντί να μπουν στη λογική της χυδαίας στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε χθες στη δημοσιότητα κατάλογο με τα οπλικά συστήματα που έχει έως τώρα διαθέσει, αλλά και λίστα με όσα έχει υποσχεθεί να χορηγήσει στην Ουκρανία, αλλά δεν έχουν ακόμη παραδοθεί! Μάλιστα, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, εκτός από όπλα, ο κατάλογος περιλαμβάνει κράνη, ρούχα και σκηνές, ενώ το υλικό προέρχεται είτε από τις αποθήκες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων είτε απευθείας από την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Μεταξύ αυτών που αναφέρονται στη λίστα ως ήδη παραδοθέντα είναι 100.000 χειροβομβίδες, 2.000 πυραυλικά συστήματα εδάφους – αέρος, 500 πύραυλοι Stinger, 100 αυτόματα όπλα, 16.000.000 σφαίρες, αλλά και 23.000 κράνη, 178 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 1.200 νοσοκομειακές κλίνες και ένα προσωρινό νοσοκομείο πεδίου μάχης. Εν αναμονή για να παραδοθούν είναι μεταξύ άλλων επτά αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000, 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 30 αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard, σύστημα αεράμυνας Iris-T SLM και ραντάρ ανίχνευσης πυροβολικού Cobra.

«Πρόκειται για προσαρμογή στην πρακτική των στενότερων συμμάχων μας, όπως οι ΗΠΑ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ και εξήγησε ότι στο εξής ο κατάλογος, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, θα ενημερώνεται συνεχώς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα