Νέα θρασύτατη πρόκληση! «Η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία»

Άθλια προπαγάνδα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, που τα έβαλε ακόμη και με την ελληνική σημαία στο νησί

Το… τερμάτισαν οι Τούρκοι σε επίπεδο προκλήσεων, αν και το καθεστώς Ερντογάν ανακαλύπτει διαρκώς τρόπους για να πυροδοτεί νέες εντάσεις στο Αιγαίο. Τούτη τη φορά μπορεί μεν να μην ήταν κάποιος αξιωματούχος της κυβέρνησης του «σουλτάνου» ή ο ίδιος που με δηλώσεις του ρίχνει λάδι στη φωτιά, αλλά ένα μέσο ενημέρωσης, και μάλιστα το επισημότερο όλων. Ο λόγος, για το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που ανέλαβε… δράση φιλοξενώντας την άποψη του Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου, ειδικού σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, ο οποίος δήλωσε πως η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία λόγω της απόστασής της από την ηπειρωτική χώρα!

«Διεκδικούν το νησί μας. Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αυτή η σημαία είναι έγκλημα. Είναι απαραίτητο να πούμε “αφαιρέστε την (ελληνική) σημαία από εδώ ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται”. Δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει στρατιωτική εγκατάσταση. Υπάρχουν συρμάτινοι φράχτες, υπάρχει δρόμος από πάνω και από κάτω, υπάρχει και ένα όπλο καλυμμένο, από τα λεγόμενα αντιαεροπορικά όπλα» σχολίασε ο Τοκμάκογλου.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, το Anadolu ξεπέρασε κάθε όριο και με την… κατασκοπική του ματιά στο ελληνικό νησί. Πάντα, κατά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, «σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το νησί Ψέριμος, το οποίο δεν κατοικείται και απαγορεύεται η ύπαρξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκεί, ήρθε στο προσκήνιο με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τις προηγούμενες ημέρες». «Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, η οποία είχε ευρεία κάλυψη στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης», επισήμαινε το Anadolu, «ο Μητσοτάκης ανάρτησε στον λογαριασμό του στα social media την ελληνική σημαία που σχεδιάστηκε στο νησί, γράφοντας στην ανάρτησή του: “Το μπλε του Αιγαίου συναντά το μπλε της σημαίας”».

Ο Στόλτενμπεργκ

Ταυτόχρονα, το ρεπορτάζ των Τούρκων «στην περιοχή, όπου γίνονται οικοδομικές δραστηριότητες, υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες με στολές παραλλαγής γύρω από τις πέτρινες κατασκευές που θυμίζουν χαρακώματα ή καταφύγια», κάνει εκτενή αναφορά και στην τεράστια ελληνική σημαία που έχει σχηματιστεί σε ένα ύψωμα του νησιού, το οποίο, όπως ισχυρίζεται η Αγκυρα, σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες θα πρέπει να είναι ακατοίκητο και αποστρατιωτικοποιημένο.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και θα περίμενε κανείς σαφή στήριξη της Ελλάδας από τη Δύση, χθες ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μη θέλοντας να χαλάσει… καρδιές με την Αγκυρα, δήλωνε στο γαλλικό περιοδικό «Le Point» πως «η Τουρκία όπως και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι που διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ένταση στον Έβρο, τον Μάρτιο του 2020, σημειώνοντας πως «το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης, τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το 2020 για να καθιερώσουμε περισσότερη διαφάνεια και να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ εντάσεων. Είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα