Ο Τσίπρας αναγνωρίζει τώρα τη «σφαγή» της μεσαίας τάξης

Στα 47 του χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι φυσικά «δεινόσαυρος» της πολιτικής, είναι όμως ήδη ένας παλαιός και μάλιστα ο παλαιότερος αρχηγός κόμματος, από τη στιγμή που το μακρινό 2008 αναδείχθηκε στο αξίωμα του προέδρου του τότε Συνασπισμού. Το 2019, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, υπέστη τρεις διαδοχικές εκλογικές ήττες -ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές– από έναν αντίπαλο για τον οποίον έλεγε με έπαρση «δεν πρόκειται να με κερδίσει ούτε μία στο εκατομμύριο»!

Σήμερα, με την ίδια βεβαιότητα δηλώνει ότι «το βράδυ των εκλογών οι δημοσκόποι θα τρίβουν τα μάτια τους» και προεξοφλεί μια σίγουρη νίκη. Οι οπαδοί και φίλοι του κόμματος είναι αλήθεια πως έχουν ανάγκη από τονωτικές ενέσεις ψυχολογικής ανάτασης. Όμως, και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας δεν πάει πίσω. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι προσεχείς εκλογές έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα προσωπικής επιβεβαίωσης. Με εξαίρεση το είδωλό του, τον Ανδρέα Παπανδρέου -με τον οποίον βεβαίως συνιστά ιεροσυλία κάθε σύγκριση-, κανένας πρωθυπουργός μεταπολιτευτικά δεν πέρασε δεύτερη φορά το κατώφλι του Μαξίμου έπειτα από εκλογική ήττα.

Ο Α. Τσίπρας, ασφαλώς, όπως παρατηρούν στην πολιτική αγορά, φρόντισε να καλύψει τα νώτα του, αποσταθεροποιώντας τις τάσεις στο κόμμα του, ώστε να μην υποχρεωθεί σε πρόωρη αποστρατεία εξαιτίας μαζικής αμφισβήτησης. Όμως, αντικειμενικά, θέμα θα τεθεί. Περισσότερο αυτήν τη φορά, αφού σε ενδεχόμενη ήττα, όπως λέγεται, ο Α. Τσίπρας δεν θα έχει το βολικό άλλοθι να φορτώσει το αποτέλεσμα στην «ακινησία των τάσεων», αλλά θα τη χρεωθεί με συστημένη επιστολή. Το μέτωπο στο οποίο επιλέγει να ρίξει ισχυρές δυνάμεις είναι η «μεσαία τάξη», για την οποία αναγνώρισε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι την αδίκησε, «όχι από επιλογή, αλλά από εξαναγκασμό, προκειμένου να βγει η χώρα από τη χρεοκοπία» και δηλώνει τώρα ότι έχει «βαριά ηθική υποχρέωση» να στηρίξει…

Σχολιάζοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου είπε: «Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεζούμισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση, χωρίς να διευκρινίσει ότι αυτό του επιβάλλει η ιδεολογία του. Γι’ αυτό και η υπόσχεσή του ότι δεν θα το ξανακάνει έχει τόση αξιοπιστία όση και ότι ο ήλιος θα βγει από τη Δύση».

Προέρχονται αυτά από μια κυβέρνηση που «ο πρωθυπουργός μαζί με τους υπουργούς του κατέχουν συνολικά 829 ακίνητα, 17.000.000 ευρώ καταθέσεις και 13.000.000 ευρώ δάνεια» ανταπαντά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Γ.Χ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα