Μέγα σκάνδαλο με την πρώην γραμματέα του Γεωργιάδη!

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Συνεχίζει και πληρώνει, αδρά και με σκανδαλώδη τρόπο, το Ελληνικό Δημόσιο τη Βασιλική Κατραβά, πρώην γραμματέα του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, η οποία κατέθετε στον πρώην (και μάλλον εσαεί) εργοδότη της, την περίοδο που λάμβανε χώρα το σκάνδαλο Novartis, τα περίφημα «αδιευκρίνιστα» ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του. Αρκεί να αναφέρουμε, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του σκανδαλώδους βολέματος, πως η κυρία Κατραβά, από τη μία, εργάζεται με διάφορες συμβάσεις, σε υψηλές θέσεις, στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας, που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ, από την άλλη, έχει υπογράψει σύμβαση και ως καθαρίστρια με τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), προφανώς για να εισπράττει απλά τον μισθό αλλά και αμέτρητες υπερωρίες.

Αναλυτικά, και όπως προκύπτει από τις διάφορες συμβάσεις, στην κυρία Κατραβά ανατίθεται διαρκώς σειρά έργων από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας, προκειμένου να βρίσκεται σταθερά στη λίστα πληρωμών του υπουργείου Ανάπτυξης. Τον Ιανουάριο του 2020, για παράδειγμα, υπέγραψε σύμβαση αρχικής διάρκειας έξι μηνών για να παράσχει υποστηρικτικές υπηρεσίες στο γραφείο του γενικού γραμματέα Αθανάσιου Κυριαζή, ύψους 10.000 ευρώ. Έτσι, η κυρία Κατραβά εξασφάλισε από το υπουργείο Ανάπτυξης μηνιαία αποζημίωση 1.660 ευρώ.

Η συγκεκριμένη σύμβαση προφανώς ανανεώνεται σταθερά ανά εξάμηνο, γιατί η πρώην γραμματέας και παντοτινή έμπιστη του Άδωνη Γεωργιάδη συνεχίζει να προσφέρει διοικητική υποστήριξη, σταθερά, στον Αθανάσιο Κυριαζή. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, για παράδειγμα, ταξίδεψε ως σύμβουλός του στη Θεσσαλονίκη για μία εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδότηση της καινοτομίας ως μοχλός για περιφερειακή ανάπτυξη», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Αλλά και τον περασμένο Οκτώβριο επισκέφθηκε ξανά τη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Κυριαζή, που υπογράφει εξάλλου και όλες τις συμβάσεις της, προκειμένου να λάβουν μέρος στο «8o Τεχνολογικό Forum».

Κι αυτά δεν είναι τα μόνα χρήματα που λαμβάνει η κυρία Κατραβά από τη συγκεκριμένη γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης. Το περασμένο φθινόπωρο υπέγραψε σύμβαση τριών μηνών και ύψους 5.000 ευρώ για να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε έργο με τίτλο «Δημιουργία εθνικών ερευνητικών δικτύων στις αλυσίδες της “Ελιάς”, του “Aμπελιού”, του “Μελιού” και της “Κτηνοτροφίας”».

Οι υπηρεσίες αυτές, όπως περιγράφονται στη σύμβαση, είναι ενέργειες επικοινωνίας, ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας και υποστήριξης των διαδικασιών ελέγχου υλοποίησης του έργου. Δηλαδή, λίγο αέρας κοπανιστός με άρωμα ελιάς, αμπελιού και μελιού. Βεβαίως, τον Ιανουάριο που μας πέρασε η κυρία Κατραβά υπέγραψε εκ νέου σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο, διάρκειας 12 μηνών αυτή τη φορά και ύψους 20.000 ευρώ, προκειμένου να συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της. Η μισθολογική κάλυψη όμως της έμπιστης του κ. Γεωργιάδη δεν σταματά εδώ.

Ήταν ξεκάθαρο, εδώ και καιρό, πως η κυρία Κατραβά ξέρει όντως να… καθαρίζει τη βρομιά σε κάποιους τομείς. Δεν περιμέναμε, όμως, πως θα ήταν ειδική και στην καθαριότητα «φρεατίων και τάφρου ομβρίων ΟΕΔΑ». Ήδη από το 2020 ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Βασίλης Κόκαλης προσέλαβε την κυρία Κατραβά με «Διαπιστωτική Πράξη Τοποθέτησης Προσωπικού Με Σύμβαση Εργασίας ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου» για την ειδικότητα «ΥΕ Εργατών Καθαριότητας» στο Aυτοτελές Τμήμα Ευθύνης Προέδρου.

Το όνομά της φιγουράρει, όμως, και το 2021 στους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων που αποφάσισε να προσλάβει ο ΕΔΣΝΑ σε διάφορες θέσεις, μετά τη διασταύρωση των αιτήσεων και τη μάλλον δήθεν εξακρίβωση πως οι υποψήφιοι διαθέτουν «τα απαιτούμενα προσόντα ανά ειδικότητα-κλάδο».

Έτσι, το όνομα της κυρίας Κατραβά φιγουράρει στον πίνακα με την ειδικότητα «ΥΕ Εργατών Καθαριότητας», επειδή προφανώς διαπιστώθηκε πως διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία. Η σύμβαση αυτή του 2021, αρχικής διάρκειας πέντε μηνών, φαίνεται πως ανανεώνεται διαρκώς μέχρι σήμερα, αφού το όνομα της πρώην και νυν έμπιστης του Αδωνη Γεωργιάδη φιγουράρει σταθερά ακόμη και στους πίνακες υπερωριακής απασχόλησης που αναρτά στη Δι@ύγεια η Διεύθυνση Θερμικής Επεξεργασίας Αποβλήτων του ΕΔΣΝΑ. Από τους πίνακες υπερωριακής απασχόλησης, μάλιστα, προκύπτει πως η κυρία Κατραβά εργάζεται σταθερά 16 ώρες κάθε μήνα, τις Κυριακές, τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, προκειμένου να καθαρίζει φρεάτια. Προφανώς, στερώντας τη θέση από κάποιον άνθρωπο που και την έχει ανάγκη και θα έκανε πραγματικά και υπεύθυνα αυτή την εργασία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα