Σιγή από το Μαξίμου για το κύκλωμα υποκλοπών!

Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για την υπόθεση με τους κοριούς που έφερε στο φως η «δημοκρατία»

Σεισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τις υποκλοπές εις βάρος 17 βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου, δικηγόρων, ιδιωτών και της ίδιας της εφημερίδας μας για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Η «δημοκρατία», με το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, έφερε στο φως το γιγάντιο διεθνές κύκλωμα υποκλοπών, που δρούσε από το Ισραήλ μέχρι την Ελλάδα, τη Βρετανία και την Αμερική, με το FBI να έχει στα χέρια του πολύ συγκεκριμένα στοιχεία γι’ αυτούς τους κοριούς.

Μάλιστα, μέρος των στοιχείων έχει κατατεθεί από τον περασμένο Ιανουάριο και τον Μάιο στον Αρειο Πάγο, στο πλαίσιο της ανάκρισης των υποθέσεων της Novartis και βεβαίως του Σάμπυ Μιωνή, του πρωταγωνιστή της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ». Τα στοιχεία που διαθέτει ο Αρειος Πάγος φαίνεται πως «δένουν» την υπόθεση, τουλάχιστον για την περίοδο από το καλοκαίρι του 2015 έως το φθινόπωρο του 2016, που συμπίπτει -όλως τυχαίως- με την εποχή της δικασίμου στο Εφετείο του Λονδίνου σε υπόθεση μεταξύ της «δημοκρατίας» και του Σάμπυ Μιωνή.

Σημειωτέον, ο «επικεφαλής» φυσικός αυτουργός των υποκλοπών, ο Ισραηλινός ντετέκτιβ Αβιραμ Αζάρι, συνελήφθη από το FBI τον Σεπτέμβριο του 2019 για συνωμοσία κατά του αμερικανικού δημοσίου και σωρεία ηλεκτρονικών εγκλημάτων κατά φυσικών και νομικών προσώπων στις ΗΠΑ και διεθνώς, και στα τέλη του Ιουλίου (συγκεκριμένα στις 21 του μήνα) αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής κάθειρξής του.

Παρά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις, το Μέγαρο Μαξίμου αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση επί της ουσίας, όπως έπραξαν και τα συστημικά κανάλια, τα οποία δεν ανέφεραν τίποτα. Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε στο καθιερωμένο briefing αν η κυβέρνηση γνωρίζει την υπόθεση, αν θα πράξει κάτι επ’ αυτού και αν θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, δεδομένου ότι το θέμα ήδη έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

Η απάντησή του ήταν… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, σπεύδοντας να αποσείσει την ευθύνη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Οπως δήλωσε, «διάβασα στο δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία” ότι αφορά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας πως «είναι αξιοπερίεργο πως δεν αντιλήφθηκε κανείς αυτό που συνέβαινε τότε, αν συνέβαινε, αν ευσταθεί. Νομίζω ότι έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μάλιστα «κι εμείς με αγωνία περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα