Τζόνσον: Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, δεν θα είχε ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε για ένα «τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας»!

Μία περίεργη τοποθέτηση έκανε χθες ο Μπόρις Τζόνσον, εκτιμώντας πως εάν «ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν γυναίκα, δεν θα είχε ξεκινήσει έναν τρελό, “μάτσο” πόλεμο εισβολής και βίας» στην Ουκρανία. Οπως είπε, αυτό δείχνει πως «χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας».

Μιλώντας μετά τη Σύνοδο Κορυφής του G7 στη Βαυαρία, ο Τζόνσον δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο ZDF πως «αν θέλετε ένα τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας, είναι αυτό που κάνει στην Ουκρανία». Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε τα σχόλια αυτά επιχειρηματολογώντας υπέρ του ότι «χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας».

Σφοδρά φραστικά πυρά κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε όμως και ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, χαρακτηρίζοντάς τον «παρανοϊκό» και υποστηρίζοντας ότι πάσχει από το «σύνδρομο του κοντού». «Σίγουρα θεωρώ ότι η άποψη του προέδρου Πούτιν για τον εαυτό του και τον κόσμο επηρεάζεται από ένα σύνδρομο κοντού άνδρα, έχει μια “macho” άποψη» είπε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Μπεν Γουάλας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, και πρόσθεσε πως «σπάνια ακούει κανείς για σύνδρομο κοντής γυναίκας, πάντα ακούμε για σύνδρομο κοντού άνδρα και πιστεύω ότι ο Πούτιν σίγουρα πάσχει από αυτό.

«Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχει κι αυτή η κυρία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, που είναι σαν κωμικός, κάθε εβδομάδα κάνει τη δήλωσή της απειλώντας με πυρηνική επίθεση τους πάντες ή κάνει το ένα ή το άλλο… Είναι παράφρων όπως κι ο Πούτιν, δεν θα πω τίποτε άλλο» πρόσθεσε για τη Μαρία Ζαχάροβα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα