Άσκηση-μήνυμα από τον Στρατό Ξηράς στον Έβρο

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται ο Ελληνικός Στρατός Ξηράς, όπως φάνηκε από την ταχύτητα και την άριστη εκτέλεση της βραδινής άσκησης στον ποταμό Εβρο.

Μπορεί λόγω καλοκαιριού να είναι δύσκολες οι ασκήσεις την ημέρα, ιδιαίτερα με τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα, σε θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς, όμως βρίσκει ευκαιρία ο Ελληνικός Στρατός να πραγματοποιεί ασκήσεις τη νύχτα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το πώς πραγματικά είναι το «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά»… στην πράξη.

Οι Μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ Σ.Σ. «Θράκη») διεξήγαγαν τη νυχτερινή επιχειρησιακή εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων (ΚΕΠΜ) του βορείου Εβρου, με σύνθημα «όποτε θέλουμε περνάμε το ποτάμι»! Η εκπαίδευση, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε τη διεξαγωγή της ασκήσεως «Το Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού κατά τη Διάβαση Ευκαιρίας Ποταμού» και έγινε αποκλειστικά από Ελληνες φαντάρους, οι οποίοι απέδειξαν ότι βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα και πανέτοιμοι για μάχη ανά πάσα στιγμή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η άσκηση ετοιμάστηκε και εκτελέστηκε το βράδυ όχι μόνο για την αποφυγή προβλημάτων λόγω των καιρικών συνθηκών με τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά ακριβώς γιατί έπρεπε να διεξαχθεί βράδυ, απαραίτητα σε ειδικές συνθήκες διέλευσης του ποταμού, οι οποίες ενδέχεται να επικρατούν σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία.

Αυτή η άσκηση διεξάγεται κάθε χρόνο και η διέλευση των οχημάτων και των ερπυστριοφόρων μέσα από τον ποταμό Εβρο (σε σημεία στα οποία γνωρίζουν οι Ελληνες στρατιώτες ότι μπορεί να περάσει το όχημα) είναι εντυπωσιακή. Ωστόσο, μπορούν να την παρακολουθήσουν μόνοι οι αξιωματικοί του Στρατού, κάτι που είναι απολύτως εύλογο. Στο τέλος, δόθηκαν συγχαρητήρια στον επικεφαλής της άσκησης για την άψογη εκτέλεσή της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα