Ο Στυλιανίδης κατηγορεί τώρα για τις φωτιές τα media και τους πολίτες

«Φωτιές θα έχουμε πάντα» δηλώνει ο υπουργός, που έριξε την ευθύνη στους δημοσιογράφους

«Φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς!» Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στους πολίτες, στηγραφειοκρατία, στην κλιματική κρίση, στα Μνημόνια, ακόμη και στην επικριτική στάση της αντιπολίτευσης έριξε τις ευθύνες για τις πυρκαγιές ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, αποσιωπώντας αριστοτεχνικά της κυβερνητικές ευθύνες εν συνόλω, αλλά και τη δική του υπαιτιότητα, καθώς ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής για την αντιπυρική προστασία, ο Χρήστος Στυλιανίδης επιτέθηκε στα ΜΜΕ, εγκαλώντας τα για τον τρόπο παρουσίασης των φωτιών. Απηύθυνε μάλιστα «έκκληση» στα μίντια να είναι «προσεκτικά» στον τρόπο κάλυψής τους. Μήπως, άραγε, η κυβέρνηση χαίρεται με την απουσία ενημέρωσης από τα κανάλια για τις πυρκαγιές της περασμένης Δευτέρας; Ή μήπως είναι εκείνη που σιγοντάρει αυτό το έλλειμμα ενημέρωσης;

Ο Χρήστος Στυλιανίδης πάντως έφτασε στο σημείο να κάνει υποδείξεις στα ΜΜΕ να μη μιλούν για εκκενώσεις! «Όσον αφορά τις ασκήσεις ετοιμότητας, είναι προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού. Δεν γίνεται εκκένωση» υποστήριξε ο υπουργός.

Ο ίδιος διέγνωσε πως υπάρχει έλλειψη… αυτοπεποίθησης στο Πυροσβεστικό Σώμα, λέγοντας πως «υπάρχει ένα πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους».

Κατά τα λοιπά, ο Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε, σχεδόν κυνικά, πως «φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε», ενώ άσκησε, έστω και εμμέσως, κριτική και στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως «στην Ισπανία, η πολιτική αντιπαράθεση ήταν μηδαμινή».

Επιτέθηκε δε και στους πολίτες, με το επιχείρημα πως το ποσοστό πρόκλησης πυρκαγιών από ανθρώπινη αμέλεια είναι 95,6%, προαναγγέλλοντας και αύξηση των σχετικών προστίμων. Ο δε υφυπουργός Πολιτικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, εγκάλεσε τους πολίτες που «δεν νοιάζονται» και δεν καθαρίζουν γύρω από τα σπίτια τους, αναφερόμενος σε μια γυναίκα στο Σχηματάρι που την ώρα της πυρκαγιάς «πιτσιλούσε με το λάστιχο τα χόρτα έξω από το σπίτι της» και φώναζε «πού είναι το κράτος;». Σημειωτέον πως η Ελληνική Λύση σχολίασε σκωπτικά τις αναφορές Στυλιανίδη σε «απομακρύνσεις», λέγοντας πως βαφτίζει το κρέας ψάρι και την ανικανότητα ικανότητα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα