Οι Βούλγαροι απέδειξαν γιατί ήταν προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση της Βουλής των Σκοπίων καταδεικνύει ότι με την προδοτική συμφωνία έσπευσε να τα δώσει όλα χωρίς να πάρει τίποτα

Aπόλυτα εκτεθειμένοι μένουν εκείνοι που διαπραγματεύτηκαν και υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών ύστερα από όσα κατάφερε η Βουλγαρία επιμένοντας στο βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Η απόφαση της Βουλής των Σκοπίων το βράδυ του Σαββάτου να αποδεχτεί τις περισσότερες από τις απαιτήσεις της Βουλγαρίας και έναν ελεγκτικό μηχανισμό που θα εξακριβώνει κατά πόσο τα Σκόπια θα τηρούν τη συμφωνία αποδεικνύει ότι η απόφαση των Τσίπρα και Κοτζιά να βάλουν την υπογραφή τους δίπλα σε αυτή του Ζάεφ οδήγησε στην εθνική ήττα στις Πρέσπες και όσα ταπεινωτικά για την Ελλάδα ακολούθησαν αυτή.

Η Βουλγαρία εδώ και ενάμιση χρόνο με σταθερότητα και δίχως μπρος πίσω και απόπειρες να καμφθεί η λαϊκή θέληση παρεμπόδισε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε. «λόγω ανοιχτών εθνικών, γλωσσικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών». Η συνεπής στάση της επιβραβεύτηκε με σημαντικά κέρδη στη συμφωνία που φαίνεται ότι επιτεύχθηκε.

Κέρδη ανάλογα αυτών που η Ελλάδα απεμπόλησε, προκειμένου τα πρόσωπα που απάρτιζαν την τότε κυβέρνηση να επιδείξουν προθυμία στον διεθνή παράγοντα. Έτσι, ενώ η Βουλγαρία κέρδισε ακόμη και τη συνταγματική κατοχύρωση της μειονότητάς της, σε εμάς ως απότοκο της συμφωνίας που παρέδωσε όνομα και εθνότητα στους Σκοπιανούς μένουν οι συνεχείς παραβιάσεις της, οι προσβλητικές συμπεριφορές σχεδόν του συνόλου του κρατικού μηχανισμού αλλά ακόμη και του ίδιου του υπογράφοντος Ζόραν Ζάεφ και ένα «βραβείο» μιας γερμανικής ΜΚΟ στον Αλέξη Τσίπρα.

Εκτεθειμένος όμως δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, που με προθυμία υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών (προδοτική χαρακτηρίστηκε τότε), αλλά και η Νέα Δημοκρατία, η οποία παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της περί «βελτιώσεων» κατά την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων το μόνο που κάνει είναι να διαλαλεί δεξιά και αριστερά πόσο πρόθυμη είναι στη στήριξη τους.

Αυτό διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, η Βουλγαρία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή, επικαλούμενη ότι δεν υπάρχει τήρηση της συμφωνίας «καλής γειτονίας», να μπλοκάρει τη διαδικασία ένταξης. Μια απειλή που ακόμη και εάν μείνει σε ρητορικό επίπεδο θα κάνει κάποιους στα Σκόπια να το σκεφτούν καλά προτού επαναλάβουν τις χυδαιότητες τις οποίες πράττουν έναντι της χώρας μας.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι τα πρώτα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων του γειτονικού κράτους με την Ε.Ε. θα ανοίξουν, αφού πρώτα η χώρα τροποποιήσει το Σύνταγμά της. Για την τροποποίηση του Συντάγματός της απαιτείται πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή, την οποία η κυβέρνηση στα Σκόπια και τα κόμματα που υποστηρίζουν την πρόταση δεν διαθέτουν στην παρούσα φάση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα