Ο Τσιάρας καρφώνει Μάνδρου και… σία για τα fake news

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι για την παραπληροφόρηση ευθύνεται η «ελλιπής ενημέρωση» δημοσιογράφων

Την ευθύνη στον Τύπο για τα πρωτοφανή fake news όσον αφορά το επίμαχο βούλευμα για τους ΠαπαγγελόπουλοΤουλουπάκη επέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, «αδειάζοντας» -εμμέσως, πλην όμως σαφώς- την Ιωάννα Μάνδρου, που είχε καταγγείλει «οργανωμένη παραπληροφόρηση, ενδεχομένως και με πολιτικά κίνητρα».

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή, ο υπουργός ισχυρίστηκε πως για το όργιο παραπληροφόρησης για το βούλευμα -που καταρρίπτει πανηγυρικώς το «γαλάζιο» αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας Novartis- ευθύνεται «η ελλιπής ενημέρωση των δημοσιογράφων, δεδομένου του προχωρημένου της ώρας, για το διατακτικό του βουλεύματος» και πως «υπήρξε η διάχυση μιας εσφαλμένης πληροφορίας, που δεν ερευνήθηκε επαρκώς από τον Τύπο». Επί της ουσίας, ο Κώστας Τσιάρας πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στους δικαστικούς συντάκτες, οι οποίοι, όπως είπε, δεν διευκρίνισαν για ποια εγκλήματα παραπέμπονται και για ποια απαλλάσσονται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται ότι έμπειροι συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ, τους οποίους «δείχνει» με αυτές του τις αναφορές ο Κώστας Τσιάρας, είχαν αποκαλύψει πως «ανώτατες δικαστικές πηγές» ήταν εκείνες που άφησαν να διαρρεύσουν οι ψευδείς πληροφορίες το επίμαχο βράδυ. Ανάμεσά τους, η Ιωάννα Μάνδρου και ο Τάσος Τέλλογλου… Στο μεταξύ, ο Κώστας Τσιάρας αρνήθηκε να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ένδειξη για πειθαρχικό αδίκημα που να διαπράχθηκε από δικαστικό λειτουργό», ενώ αίσθηση προκάλεσαν και οι αιχμές του εναντίον υπαλλήλων του Αρείου Πάγου, λέγοντας πως «μιλάτε για παραπληροφόρηση από δικαστικές πηγές, όχι δικαστικούς λειτουργούς, δεν αποκλείονται ακόμη και οι γραμματείς». Επιπροσθέτως, ο υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε στον ισχυρισμό ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για την υπόθεση Novartis, μένοντας πιστός στο κυβερνητικό αφήγημα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε, ανάμεσα στα άλλα, πως «πλήττεται πολλαπλώς η Δικαιοσύνη με την αδράνεια του υπουργού να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο για το πρωτοφανές περιστατικό παραπληροφόρησης», λέγοντας, απευθυνόμενος στην κυβερνώσα παράταξη, πως «σχεδιάσατε, οργανώσατε και εκτελέσατε το πολιτειακό σκάνδαλο Novartis για να συγκαλύψετε το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο Novartis».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα