Κυβέρνηση: Το θέατρο του παραλόγου με τις υποκλοπές

Αυτοί που επέτρεπαν προϊόντα παρακολούθησης να γίνονται δεκτά σε προανακριτικές παριστάνουν τους τιμητές

Καμία άλλη έκφραση πέραν της «απύθμενη υποκρισία» δεν μπορεί να εκφράσει με ακρίβεια όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Η κυβέρνηση, που έκανε ότι δεν άκουγε παρόμοιες καταγγελίες όλο το προηγούμενο διάστημα και έφτασε σε τέτοιο σημείο αφασίας ώστε να επιτρέπει προϊόντα υποκλοπών να γίνονται δεκτά σε προανακριτική επιτροπή, προσπαθεί τώρα να πείσει ότι θα διερευνήσει το ζήτημα.

Η υποκρισία αποδεικνύεται μεγαλύτερη, ειδικά αν θυμηθεί κανείς ότι η κυβέρνηση λίγες μόλις εβδομάδες πριν, όταν η «δημοκρατία» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της αποκάλυπτε -με στοιχεία του FBI- τις παρακολουθήσεις βουλευτών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του δικού της προσωπικού, σφύριζε αδιάφορα.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε ερωτηθεί κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν η κυβέρνηση γνωρίζει την υπόθεση, αν θα πράξει κάτι επ’ αυτού και αν θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία. Η απάντησή του, όμως, ήταν… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: «Διάβασα στο δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία” ό,τι αφορά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας πως «είναι αξιοπερίεργο πώς δεν αντιλήφθηκε κανείς αυτό που συνέβαινε τότε, αν συνέβαινε, αν ευσταθεί. Νομίζω ότι έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, μάλιστα, πως «κι εμείς με αγωνία περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει».

Από τότε φυσικά δεν επανήλθε ποτέ, δεν μάθαμε εάν κλήθηκε κάποιος να καταθέσει, εάν η κυβέρνηση έψαξε τα στοιχεία, εάν προσπάθησε να έλθει σε επαφή με το… FBI. Πάντως, τη «δημοκρατία» δεν την ενόχλησε κανείς.

Βέβαια, αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση με δεδομένο ότι φτάσαμε -επί εποχής κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας- στο σημείο να γίνονται δεκτά σε προανακριτική επιτροπή προϊόντα υποκλοπών, όπως αυτά που «συνεισέφερε» ο Σάμπυ Μιωνής και τα οποία δέχτηκαν οι αρμόδιοι, αφού τους ήταν χρήσιμα στο να διωχθούν πολιτικοί τους αντίπαλοι. Πώς μπορούν άραγε τώρα να διερευνήσουν τις υποκλοπές όταν με τόση ευκολία στο παρελθόν τις υιοθετούσαν προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα