Ο Παναγιωτόπουλος «τα έκανε μαντάρα» στην Ουάσινγκτον

Στήριξε τους Κινέζους!

Ζαλισμένοι και ημιλυπόθυμοι στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Μασαχουσέτης στο κέντρο της Ουάσινγκτον, όπου στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία στις ΗΠΑ, έπεσαν προ ημερών οι εκεί υπηρετούντες διπλωμάτες μας, όταν πληροφορήθηκαν τι είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος στον Αμερικανό ομόλογό του Λ. Όστιν.

Οι διπλωμάτες μας θυμούνταν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε βάλει εθνικό αυτογκόλ, αναφέροντας στη Βουλή ότι «δεν είναι η καλύτερη περίοδος για να μιλάς στο ΝΑΤΟ κατά της Τουρκίας», και φοβούνταν μήπως ακολουθήσει την ίδια γραμμή και στη συνάντηση με τον κ. Όστιν. Ευτυχώς, ο Ελληνας υπουργός ήταν άριστα προετοιμασμένος ως προς τα Ελληνοτουρκικά και, κατά κοινή υπηρεσιακή ομολογία, εντυπωσίασε τον Αμερικανό ομόλογό του επί του συγκεκριμένου θέματος.

Όμως, ο κ. Παναγιωτόπουλος «τα έκανε μαντάρα» όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της Κίνας, που, ως γνωστόν, αποτελεί κόκκινο πανί για τους Αμερικανούς λόγω της διείσδυσής της στην Ευρώπη και της στρατιωτικής παρουσίας της στον Ειρηνικό. Μόλις ο κ. Όστινάρχισε να μιλά για την κινεζική παρουσία στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχεδόν τον διέκοψε και είπε κάτι σαν «ξέρω, ξέρω είναι πολύ πετυχημένοι στον Πειραιά, βγάζουν πολλά λεφτά και ενισχύουν την οικονομία μας»!

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διαβεβαίωσε τον κ. Όστιν ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί ύποπτες δραστηριότητες της Κίνας, αλλά το διπλωματικό κακό είχε ήδη γίνει. Γιατί ο κ. Παναγιωτόπουλος ομολόγησε εν ψυχρώ ότι οι Κινέζοι έχουν μεγάλη οικονομική επιρροή (άρα και πολιτική) στην Ελλάδα, όπως ακριβώς μας κατηγορούν οι Αμερικανοί και πολλοί Ευρωπαίοι. Κοινώς, πάρ’ τον στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα