Το παράκανε ο τουρίστας κύριος πρέσβης

Από τότε που ανέλαβε πρέσβης έχει «οργώσει» την Ελλάδα με υπέρ το δέον χαλαρή έως και ανάρμοστη περιβολή

Το παρατράβηξε ο… τουρίστας πρέσβης. Ο Τζορτζ Τσούνης, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχει «οργώσει» την Ελλάδα, μη σταματώντας τις «περιοδείες», όπως τις αποκαλεί η αμερικανική πρεσβεία, ανά τη χώρα, με υπέρ το δέον χαλαρή και καλοκαιρινή -έως ανάρμοστη- περιβολή, ενώ δεν λείπουν και οι σέλφι, τα χαμόγελα και συχνά ακόμη και οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Το προχωρημένο του θέρους και η ανάπαυλα της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου φαίνεται πως ξεμυάλισαν εντελώς τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στην Αλεξανδρούπολη συνοδεύοντας τον Αμερικανό γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόμπερτ Μενέντεζ. Μόνο που, αναπόφευκτα, εκείνο που τράβηξε τα βλέμματα όλων ήταν η εμφάνιση του Τζορτζ Τσούνη.

Ο χαρακτηρισμός «ανεπίσημη», εν προκειμένω, είναι εξαιρετικά επιεικής… Ο πρέσβης επέλεξε να φορέσει βερμούδα, σανδάλια και μια μοβ μπλούζα που έγραφε «Pride beach», κάτι που προκάλεσε σάλο. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και όταν μια επίσκεψη δεν είναι επίσημη, η επιλογή να εμφανίζεται διαρκώς με ντύσιμο που παραπέμπει σε παραλία είναι, αν μη τι άλλο, πολιτικά απρεπής.

Μεταξύ άλλων, με αφορμή την επίμαχη εμφάνιση, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος προχώρησε σε σκληρή δήλωση, λέγοντας πως «ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανεπίσημα, και μάλιστα με ανέμελη θερινή ενδυμασία, στην Αλεξανδρούπολη».

Την ίδια ώρα, το… τουρ του πρέσβη ανά την Ελλάδα φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό, καθώς πριν από λίγες ημέρες επισκέφτηκε και την Πύλο, όπου συναντήθηκε μάλιστα και με τον Αντώνη Σαμαρά. Για πολλοστή φορά, ο Τζορτζ Τσούνης εμφανίστηκε με σαγιονάρα παραλίας και σορτσάκι. Με αυτή την αμφίεση, και με παρέα τον πρώην πρωθυπουργό, όπως και τον γνωστό φιλέλληνα, πρώην Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Αλ ντ’ Αμάτο, έκανε βόλτα στο δημαρχείο της Πύλου και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σημειωτέον πως αυτές οι εμφανίσεις δεν είναι μεμονωμένες.

Ο πρέσβης προχωρά σε ανάλογες παρουσίες από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, ανεξαρτήτως του καλοκαιριού. Εκτός της αμφίεσης, αίσθηση προκαλεί και η γενικότερη συμπεριφορά του, που συχνά δεν αρμόζει στο αξίωμα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες, όταν επισκέφτηκε τη συμπρωτεύουσα, το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη (!) έκανε ανάρτηση με τον πρέσβη και την Αμερικανίδα πρόξενο στην πόλη Ελίζαμπεθ Λι να τρώνε καλαμάκια σε γνωστή καντίνα της πόλης. Μάλιστα, η ανάρτηση συνοδευόταν και από φωτογραφία με τα καλαμάκια, με το σχόλιο πως «το σουβλάκι είναι σουβλάκι και όχι καλαμάκι!».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα