Ο Μητσοτάκης έκανε (πάλι) τον ανήξερο για τις υποκλοπές!

Δεν έδωσε στη Βουλή καμιά απάντηση, κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο και επιστράτευσε ξανά θεωρίες συνωμοσίας

Χωρίς απαντήσεις σε όλα τα «καυτά» ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίστηκε στο Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός, επιλέγοντας να κρυφτεί πίσω από το απόρρητο, αλλά και από το «δεν είδα, δεν ήξερα, δεν άκουσα», ενώ επιστράτευσε και λογής λογής θεωρίες συνωμοσίας, βλέποντας εξωτερικούς εχθρούς που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Από την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση στην Ολομέλεια δεν έλειψαν η ένταση, η κριτική και η καταγγελία, απουσίαζαν ωστόσο οι καθαρές κουβέντες.

Στο νούμερο ένα ερώτημα, δηλαδή στο γιατί παρακολουθούνταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρωθυπουργός επέλεξε τη σιωπή. Είναι παραπάνω από σαφές ότι γνώριζε πως θα δεχθεί αυτή την ερώτηση, επομένως μπορούσε να είχε προετοιμάσει και μια απάντηση.

Ωστόσο ισχυρίστηκε πως δεν μπορεί να απαντήσει και πως οι όποιες απαντήσεις μπορούν να δοθούν στον πολιτικό του αντίπαλο μόνο κατ’ ιδίαν. Την ίδια ώρα, το βλέμμα όλων ήταν στραμμένο και στη στάση που θα τηρήσει η «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τελικώς, οι βουλευτές εμφανίστηκαν καθόλα πρόθυμοι όχι μόνο να παραστούν στη συνεδρίαση για να στηρίξουν τον αρχηγό του, που βάλλεται από παντού, αλλά και να σηκωθούν όρθιοι και να καταχειροκροτήσουν ενθουσιωδώς και παρατεταμένα τον… υποκλοπέα.

Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, και με τη συνολική χθεσινή τους εμφάνιση στην Ολομέλεια οι βουλευτές της Ν.Δ. είναι πλέον συνένοχοι του πρωθυπουργού, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Πλέον, κανείς τους δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε ή να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες. Πάντως, παρά την απογοητευτική εικόνα που εξέπεμψαν οι «γαλάζιοι», τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειονότητα, υπήρξαν ηχηρές απουσίες, αρχής γενομένης των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βεβαίως βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κροατία για επίσημη αποστολή. Όσον αφορά την αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλήρως απομονωμένος δέχθηκε το σφυροκόπημα όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων, τα οποία συγκρότησαν μέτωπο εναντίον του, επιρρίπτοντάς του σαφώς προσωπική ευθύνη για όσα δυσώδη βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο ίδιος, εξάλλου, υπέστη πολλαπλές ήττες, καθώς, κατά την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής, πρόσωπα τα οποία επικαλέστηκε προκειμένου να ισχυριστεί πως οι παρακολουθήσεις είναι λίγο πολύ σύνηθες φαινόμενο, τον «άδειασαν».

Ειδικότερα, υποστήριξε πως πέντε πρώην συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις. Από αυτούς, οι τρεις τον διέψευσαν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε από το βήμα πως ουδέποτε κατήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που τον παρακολουθούσε, μιλώντας για υποκλοπές από τις μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών και τη γερμανική πρεσβεία. Με δήλωσή του, ακόμη, ο Γιάννης Πανούσης ανέφερε πως «δεν έχει υποπέσει ποτέ σε γνώση μου ότι με παρακολουθεί κάποιος», ενώ η Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε πως «δεν είχε ένδειξη» για παρακολουθήσεις ή για προσωπική της παρακολούθηση.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός διαψεύστηκε και όσον αφορά τον ισχυρισμό πως οι παρακολουθήσεις βουλευτών οδήγησαν στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Αρχικώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως οι βουλευτές δεν είχαν τεθεί υπό προηγούμενη παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά πως εκ των υστέρων ήρθη η προστασία των τηλεφωνικών συνομιλιών, ενώ και ο δικηγόρος και συνήγορος στη δίκη, Θανάσης Καμπαγιάννης, δήλωσε πως «στην ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε “νόμιμη επισύνδεση” των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της, αν και ελέγχονταν για σοβαρά κακουργήματα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα